Γενικά

Με τσουχτερό κρύο φέτος ο εορτασμός των Θεοφανείων


Η μεγάλη Εορτή των Αγίων Θεοφανείων περιεβλήθη και φέτος με την προσήκουσα λαμπρότητα από τους πιστούς.
Ωστόσο, οι εκδηλώσεις καθαγιασμού των υδάτων τελέσθηκαν την Τρίτη 6.1.15 υπό συνθήκες δριμύτατου ψύχους, έτσι που να ταιριάζει στην περίσταση το σχήμα λόγου «παγωμένα Θεοφάνεια».
«Επίκεντρα» του εορτασμού ήταν και φέτος στην μεν μητροπολιτική περιφέρεια Πολυανής και Κιλκισίου το Κιλκίς, στο κολυμβητήριο των εγκαταστάσεων του Αλέξανδρου Κιλκίς και η λίμνη Δοϊράνη, στην δε αντίστοιχη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου η ιστορική κρήνη της κεντρικής πλατείας Θάνου Ζελέγκου Γουμένισσας και η γέφυρα του ποταμού Αξιού.

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ 2014
Στο κολυμβητήριο του Αλέξανδρου Κιλκίς βούτηξαν κατά την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού τέσσερις νεαροί κολυμβητές, ενώ άλλοι δύο τους μιμήθηκαν στην Δοϊράνη.
Απρόοπτο σημειώθηκε στην τελετή στην γέφυρα του Αξιού αφού αρχικώς ο αέρας παρέσυρε την ταινία, με την οποία ήταν πιασμένος ο Τίμιος Σταυρός, σε σημείο …εκτός «ακτίνος βολής», ενώ την δεύτερη φορά ο κόμπος λύθηκε και ο Σταυρός …χάθηκε στα παγωμένα νερά, αφού ο μοναδικός βουτηχτής δεν κατάφερε να τον πιάσει!


Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε και κατά την τελετή στην γέφυρα του μικρού ποταμού της Δοϊράνης (Αγιάκ) στο Χέρσο, όταν και εκεί ο Τίμιος Σταυρός αποσπάσθηκε από την ταινία που τον συγκρατούσε και προς στιγμήν χάθηκε στα θολά παγωμένα νερά.
Εν τέλει, ύστερα από ….γενική κινητοποίηση (πυροσβεστική υπηρεσία, εκσκαφέας, εθελοντές), που περιελάμβανε και …μερική εκτροπή της ροής του ρέματος, ο Σταυρός βρέθηκε αργά το απόγευμα!
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, ενώ η προσέλευση κόσμου, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, υπήρξε αξιοσημείωτη.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]