Παγκόσμιος πρωταθλητής Κ20 ο Γιάννης Κορακίδης του ΓΣ Μανδρών στην σφυροβολία

Αθλητισμός /

Τρομερή επιτυχία στην σφυροβολία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου όπου Ελλάδα και Κύπρος ανέβηκαν στο βάθρο – Το μοναδικό χρυσό της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 κατέκτησε ο Γιάννης Κορακίδης

Μεγαλειώδη εμφάνιση από τον 19χρονο Γιάννη Κορακίδη του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών στη σφυροβολία ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία.

Περιπετειώδης όμως ο τρόπος της απόδοσης δικαιοσύνης σε μια αδικία που πήγε αρχικά να γίνει και να στερήσει το χρυσό μετάλλιο από τον αθλητή και τη χώρα μας.

Αρχικά εμφανίστηκε στο επίσημο σύστημα και σε πραγματικό χρόνο, έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή στην πέμπτη προσπάθεια του Γιάννη Κορακίδη που έστειλε τη σφύρα στα 79.11μ. επίδοση που είναι η κορυφαία φέτος στο κόσμο στην κατηγορία Κ20 συντρίβοντας και το ατομικό του ρεκόρ (77.12μ).

Στη συνέχεια ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας μέσω του βίντεο έκρινε άκυρη τη βολή του αθλητή μας.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η Ελληνική αποστολή και ο επικεφαλής γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης καθώς και ο τεχνικός διευθυντής Στέφανος Ματάκης διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κατέθεσαν προφορική ένσταση και ζήτησαν να δουν και να αναλυθεί το βίντεο.

Έτσι και έγινε και η ελληνική αποστολή δικαιώθηκε.

Στη συνέχεια ακυρώθηκε το αποτέλεσμα και εκδόθηκε νέο με τον Γιάννη Κορακίδη να εμφανίζεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη σφυροβολία Κ20 ο οποίος χάρισε στη χώρα μας το 3ο χρυσό στην ιστορία του θεσμού και το 17ο συνολικά.

Ο Γιάννης Κορακίδης αθλητής του Γιάννη Χρίστογλου σημείωσε αναλυτικά τις προσπάθειες: 73.84μ., άκυρη, 69.80μ., άκυρη, 75.59μ., 79.11μ., άκυρη.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φινλανδός Μαξ Λαμπίνεν με 76.33μ. και το χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32μ.. Τέταρτος ήταν ο Νίκος Πολυχρονίου με 76.12μ., χάνοντας στην τελευταία προσπάθεια του Κεσίδη την τρίτη θέση.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συγχαίρουν τον αθλητή και τον προπονητή του για ην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η Ελλάδα κατέκτησε το τρίτο της χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο χρυσό μετάλλιο –και δεύτερο μετάλλιο συνολικά, μετά το αργυρό της Αρετής Φιλιππίδου– στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Τα συναισθήματα του πρωταθλητή του Γ.Σ. Μανδρών, πήγαν από το Ναδίρ στο Ζενίθ. Από την τέταρτη θέση, στην πρώτη.

«Τι να πω για αυτό τον αγώνα. Είχε τα πάντα, είχε λύπη, είχε χαρά, είχε κλάμα… αλλά φεύγουμε από την Κολομβία με ένα χρυσό μετάλλιο».

«Το σώμα μου το ένιωθα σε τρομερή κατάσταση και πίστευα σε εμένα και στις δυνατότητες μου, μέχρι και στην τελευταία προσπάθειά μου», είπε χαρακτηριστικά ο αθλητής.

«Την ώρα του αγώνα, σκεφτόμουν ότι ήταν ο προπονητής μου απέναντι μου και μου έστελνε την ενέργεια του» δήλωσε, και συνέχισε: «Νιώθω μόνο υπερηφάνεια για ότι έχω καταφέρει και αν δεν ήταν ο προπονητής μου μαζί, ο Ιωάννης Χρίστογλου, δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο μου σε αυτόν και στην οικογένεια μου, που πίστεψαν σε εμένα όλον αυτόν το χρόνο. Όσες δυσκολίες και αν πέρασα, αυτοί ήταν πάντα δίπλα μου».

Σε ερώτηση, σχετικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον ίδιο στο μέλλον και που στοχεύει, ο Γιάννης Κορακίδης απάντησε αμέσως: «Ένας στόχος μου, είναι φυσικά η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Συγχαρητήρια δήλωση του υπουργού ΥΠΑΑΤ Γιώργου Γεωργαντά

«Θερμά συγχαρητήρια, στον Γιάννη Κορακίδη του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία.
Η κατάκτηση του χρυσού, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια, για όσα μπορεί να πετύχει το Κιλκίς αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα! Προχωράμε δυνατά!»

Συγχαρητήρια δήλωση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη

“Πολλά συγχαρητήρια στον Κιλκισιώτη αθλητή Γιάννη Κορακίδη, για την επιτυχία του κατακτώντας την 1η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου U20 στο αγώνισμα της σφυροβολίας στο Κάλι της Κολομβίας. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η κατάκτηση της τέταρτης θέσης από τον Έλληνα αθλητή Νίκο Πολυχρονίου.
Το χρυσό μετάλλιο του Γιάννη Κορακίδη μας δίνει τεράστια χαρά ως Έλληνες, μας γεμίζει υπερηφάνεια καθώς ανοίγει δρόμους για πολλούς νέους να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.
Πολλά μπράβο στους προπονητές του και βέβαια στους γονείς του που τον στηρίζουν σε κάθε του βήμα.
Γιάννη συνέχισε στον δρόμο των επιτυχιών”.

Συγχαρητήρια δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη

Τα θερμά του συγχαρητήρια στον Γιάννη Κορακίδη του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 στη σφυροβολία, απευθύνει ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.
Στη δήλωσή του, ο κ. Βεργίδης αναφέρει:
«Η σπουδαία νίκη-διάκριση του Γιάννη Κορακίδη τιμά και προβάλλει την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και την Ελλάδα. Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι μία σπουδαία εξέλιξη για όλους τους Κιλκισιώτες και όλες τις Κιλκισιώτισες, “τοποθετώντας” την περιοχή μας στον παγκόσμιο “χάρτη” του αθλητισμού”.
Θερμά συγχαρητήρια στον παγκόσμιο πρωταθλητή Γιάννη Κορακίδη και σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα του σε όλη αυτή τη σπουδαία πορεία».

Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη
Θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό σφυροβόλο Γιάννη Κορακίδη που με τη μεγαλειώδη διάκρισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της σφυροβολίας Κ20 ανέβασε στο υψηλότερο βάθρο το αγώνισμα του στίβου και τον τόπο μας.
Ο νεαρός Κιλκισιώτης αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών απέδειξε περίτρανα ότι η δύναμη της θέλησης και η αγάπη για καθετί που αγωνιζόμαστε με ενθουσιασμό και πάθος είναι οι ασφαλείς οδηγοί για την επιτυχία.
Περιμένουμε με ανυπομονησία την επιστροφή του Γιάννη Κορακίδη για να τιμήσουμε τον παγκόσμιο πρωταθλητή μας όπως του αξίζει.

Συγχαρητήριο μήνυμα μητροπολίτου Κιλκισίου

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Κληρικών και των μελών της Εκκλησίας του Χριστού που παροικεί στο Κιλκίς εκφράζω τα ολόθερμα συγχαρητήρια μου στον χρυσό σφυροβόλο Γιάννη Κορακίδη που με την ύψιστη διάκρισή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της σφυροβολίας Κ20 ανέβασε τον ίδιο στο υψηλότερο βάθρο και παράλληλα σήκωσε ψηλά τον ακριτικό μας τόπο.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στον προπονητή του, στα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου και στην οικογένειά του για την καθοδήγηση και υποστήριξη του “χρυσού” παλικαριού.
Ο νεαρός Κιλκισιώτης αθλητής του Γυμναστικού Συλλόγου Μανδρών και κάτοικος του Πεδινού απέδειξε ότι με ισχυρή θέληση, πίστη, προσήλωση και επιμονή μπορούμε να επιτυχγάνουμε τους στόχους μας και να γευόμαστε τους καρπούς της σκληρής προσπάθειας.
Μοιραζόμαστε τη χαρά του και ευχόμεθα ο Δωρεοδότης Κύριος μας να οδηγεί τα βήματά του και να τον κραταιώνει στη λαμπρή συνέχειά του!
Μετά πατρικών ευχών,

Ο Γιάννης Κορακίδης στον τελικό της σφυροβολίας στο Παγκόσμιο Κ20 (Photo Credits: World Athletics)

Περισσότερα

«Τετράδα» γιά περισσότερα

Εθνικός Αξιουπόλεως, έτος ιδρύσεως 1946. Πάικο Γουμένισσας, έτος ιδρύσεως 1950. Κιλκισιακός, έτος ιδρύσεως 1961. ΑΕ Πολυκάστρου, έτος ιδρύσεως 1968, με […]

Δείτε ακόμα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]