Κοινωνία

«Παρών» του «ΒηματίΖΩ» στις εκδηλώσεις γιά την ημέρα των ατόμων με αναπηρία

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αναπηρίας, οι ωφελούμενοι του  συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία νομού Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 2.12.22, το δημοτικό σχολείο του Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Εκεί, μέσα από την «ανοικτή» συζήτηση με τους μαθητές, παρουσιάσθηκαν τα είδη των αναπηριών και τα χαρακτηριστικά τους, τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, καθώς και γιά τις υπηρεσίες που παρέχει ο σύλλογος μας στα άτομα αυτά.

Στην συνέχεια οι μαθητές του σχολείου σε συνεργασία με τους ωφελούμενους πραγματοποίησαν μαζί διάφορες βιωματικές δραστηριότητες, που αποσκοπούσαν στο να μπουν οι μαθητές στην θέση των ατόμων με αναπηρία, να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και να διατυπώσουν θετική προσέγγιση για τα θέματα της αναπηρίας.

Γενική παραδοχή ήταν, ότι όλοι οι μαθητές άλλα και οι εκπαιδευτικοί «αγκάλιασαν» με θέρμη την όλη δράση.

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τον διευθυντή του σχολείου Παναγιώτη Πασσιά γιά την αμέριστη φιλοξενία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]