Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Άλλοι, όχι ο ….Τζακάς»

Τον δεύτερο ρόλο φαίνεται, ότι συνεχίζει ουσιαστικώς να επιλέγει η δημοτική αρχή Παιονίας σε ό,τι αφορά στις αντιδράσεις-αντιρρήσεις αναφορικά με την συνέχιση της λειτουργίας της δομής μεταναστών στην Νέα Καβάλα αφήνοντας τον πρώτο λόγο ουσιαστικώς στην «Κίνηση πολιτών δήμου Παιονίας» και τις πρωτοβουλίες γιά την οργάνωση έως σήμερα σχετικών συλλαλητηρίων μέσα σε ελάχιστες εβδομάδες στην έδρα του δήμου, το Πολύκαστρο.

Κάτι το οποίο επεσήμανε από βήματος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο εκπροσωπος της «Κίνησης» και βασικός ομιλητής σε αμφότερα τα συλλαλητήρια Μιχάλης Τσερνικούδης επισημαίνοντας ότι «κανονικά θα έπρεπε να είναι άλλοι εδώ πάνω, να κάνουν τον αγώνα (κατάργηση της δομής) και όχι ο «Τζακάς» (κατασκευαστής τζακιών) της περιοχής (εννοώντας …τον εαυτό του).

Άποψη την οποία συμμερίζονται και αρκετοί άλλοι στον δήμο της Παιονίας, αρχής γενομένης από αυτούς που βλέπουν με επιφύλαξη τον ίδιο τον κ. Τσερνικούδη και την «Κίνηση» στην οποία ανήκει γιά διαφόρους λόγους ο καθένας, επισημαίνοντας, εκτός των άλλων, ότι κάτι τέτοιο ενέχει σημαντικούς πολιτικούς κινδύνους, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να ταυτισθεί ο δήμος με πρωτοβουλίες και αναφορές με τις οποίες ενδεχομένως να μην συμφωνεί.

Κάτι το οποίο ουσιαστικώς συνέβη στο πρόσφατο συλλαλητήριο όταν ο διαδεχθείς στο βήμα του συλλαλητηρίου τον κ Τσερνικούδη δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης χρειάσθηκε επί της ουσίας να δώσει διαφορετικό στίγμα από τον προλαλήσαντα γιά τρεις περιπτώσεις αναφορών του.

Μάλιστα η στήλη εκτιμά, ότι με πιό προσεκτική «ματιά» στα όσα είε αναφέρει ο κ. Τσερνικούδης ίσως και να χρειαζόταν πολύ περισσότερες σε αριθμό διευκρινίσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα