«Όχι κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων δίπλα στο «Πλάζα»»

Πολιτική /

Την αντίδραση των αρχών του δήμου Παιονίας προκαλούν τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή του «Ολυμπος-Πλάζα» με την διαμόρφωση του εκεί ιδιωτικών συμφερόντων χώρου σε περιοχή ουσιαστικώς προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στις περιόδους προβλημάτων ροής των προς τα Σκόπια, όπως χαρακτηριστικώς συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα γιά ένα δεκαήμερο περίπου.

Κάτι το οποίο αποτυπώνεται καταφανέστατα στην επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό γιά θέματα μετανάστευσης Ιωάννη Μουζάλα και το οποίο αναμένεται να διαμορφωθεί αναλόγως κατά την αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από πλευράς όλων των δημοτικών συνδυασμών.

Στο πλαίσιο αυτής εντάσσεται και η παρέμβαση της δημοτικής αρχής μέσω των τοπικών αστυνομικών οργάνων, κατά των εργασιών διαμόρφωσης κατάλληλου χώρου σε παρακείμενη του «Όλυμπος-Πλάζα» τοποθεσία, που ξεκίνησε από μέρους της Υπατης Αρμοστείας προσφύγων το περασμένο Σάββατο αλλά διεκόπη μετά την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών, καθώς διαπιστώθηκε ότι εκτελούνταν χωρίς σχετική έγγραφη αδειδότηση.

Την Δευτέρα 15.2.16 η κατάσταση στους δύο καταυλισμούς ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καθώς η ροή προς τα Σκόπια επανήλθε σε κανονικούς ρυθμούς με αποτέλεσμα ειδικώς στα «Πλάζα» τις πρωινές ώρες της Δευτέρας να μην υπάρχει ούτε ένας φιλοξενούμενος.

Πάντως τις προηγούμενες ημέρες οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» επέκτειναν τον οικισμό τους στην περιοχή «Ολυμπος-Πλάζα» προσθέτοντας δέκα ακόμη χώρους φιλοξενίας με σαφώς βελτιωμένες προδιαγραφές σε σχέση με αυτές των σκηνών, αυξάνοντας αισθητά τον αριθμό προσωρινής φιλοξενίας, και φροντίζοντας μάλιστα να οριοθετήσουν με μπάρες την περιοχή εγκατάστασής των.

Περισσότερα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]

Δείτε ακόμα