Πολιτική

«Όχι, στην ευημερία των αριθμών και πλήρη εξαθλίωση των πολιτών» τονίζει ο Θ. Παραστατίδης

Με αφορμή την προκήρυξη του δημοψηφίσματος της προσεχούς Κυριακής 5.7.15 ο βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Παραστατίδης προέβη στην ακόλουθη έγγραφη δήλωση:
«Η διενέργεια του δημοψηφίσματος, προκειμένου οι πολίτες να εκφράσουν τη βούλησή τους για το προτεινόμενο πρόγραμμα και μόνο για αυτό, με ένα ΟΧΙ ή με ένα ΝΑΙ, είναι μία δημοκρατική διαδικασία που επέλεξε η Κυβέρνηση στην σημερινή συγκυρία και συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από σαράντα χρόνια ώστε να εκφράσει την άποψή του ο ελληνικός λαός.
Ήρθε η ώρα ο λαός μας να πάρει τις τύχες του και την τύχη της χώρας στα χέρια του.
Να αποφασίσει για το μέλλον του και το μέλλον των επόμενων γενεών με νηφαλιότητα και ψυχραιμία και έχει την ωριμότητα αυτή να το πράξει.
Με την πράξη της αυτή η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ουσιαστικώς, μεταφέρει την εξουσία στον ίδιο το λαό.
Θεωρεί, ότι ο λαός πρέπει να έχει λόγο για το πώς επιθυμεί να πορευθεί η χώρα, σε αντίθεση με τις πρακτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι αποφάσιζαν χωρίς να υπολογίζουν τους πολίτες θεωρώντας τους μάλιστα ότι είναι ανώριμοι να αποφασίσουν σε σημαντικά θέματα, που κρίνουν το μέλλον τους.
Μάλιστα, η συνήθης πρακτική τους ήταν αντί της διαπραγμάτευσης να υπογράφουν ό,τι τους υπαγόρευαν.
Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έχουν τοποθετηθεί υπέρ του «Όχι» στο περιεχόμενο της πρότασης των δανειστών.
Μία πρόταση, η οποία, αν κανείς εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες που περιλαμβάνει, οδηγεί μαθηματικά σε οικονομική αυτοκτονία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε οι δανειστές αλλά ούτε τα εσωτερικά παπαγαλάκια τους, που στηρίζουν τις προτάσεις αυτές, δεν μιλούν για το περιεχόμενο της προτεινόμενης πρότασης, παρά μόνο επικαλούνται το επιχείρημα εξόδου από το ευρώ και την «ευρωζώνη», θέλοντας να επηρεάσουν την βούληση και να υποτάξουν το φρόνιμα του ελληνικού λαού.
Οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις των δανειστών, το κάνουν προφανώς για να δικαιολογήσουν την πολιτική που εφάρμοσαν τα τελευταία πέντε χρόνια οδηγώντας την χώρα στην σημερινή κατάσταση.
Πρέπει να γνωρίζει ο ελληνικός λαός, ότι η πρόταση των δανειστών είχε τα χαρακτηριστικά εκείνα του τελεσίγραφου και κυρίως έδινε το στίγμα της προστασίας του πλούτου όπως για παράδειγμα την απόρριψη από πλευράς τους έκτακτης εισφοράς για κέρδη άνω των πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, ενώ πρότειναν την περικοπή 1,8 δισ. ευρώ από το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Δεν είναι τυχαίο, πως το προτεινόμενο πρόγραμμα από πλευράς των εταίρων χαρακτηρίστηκε από πολλούς ειδικούς, μάλιστα, ως «Η κόλαση του Δάντη».
Η ταύτιση πολιτικών δυνάμεων της χώρας μας με την λογική των δανειστών, δηλώνοντας υποκριτικά ότι στηρίζουν την ελληνική προσπάθεια της κυβέρνησης, έδωσε το δικαίωμα στους εταίρους να σκληρύνουν τη στάση τους, τη στιγμή που διαφάνηκε πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να υπηρετήσουν τη δική τους πολιτική την οποία βίωσε ο λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.
Η φιλοσοφία του προγράμματος αυτού, κινείται στη λογική να διασωθούν και να ευημερούν οι αριθμοί και να υποφέρουν οι πολίτες.
Πρέπει να επισημάνουμε, ότι όλα αυτά τα μέτρα που μας πρότειναν, εξωθούν τον ελληνικό λαό σε πλήρη φτωχοποίηση και εξαθλίωση.
Οι επιπτώσεις αυτές, αφορούν σε όλες τις κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.
Η τελευταία ανήθικη πράξη -και είναι ντροπή για την Ευρώπη- ήταν να περιορίσει η ΕΚΤ τη ρευστότητα προς τις ελληνικές Τράπεζες με αποτέλεσμα να επιβληθεί ο κεφαλαιακός έλεγχος (capital controls), ώστε να επηρεαστεί η βούληση του ελληνικού λαού για το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Καλώ τους πολίτες να μην επηρεαστούν από τις μεθοδεύσεις αυτές και να πουν ένα ηχηρό «ΌΧΙ» στο προτεινόμενο πρόγραμμα ώστε η κυβέρνηση να έχει στο χέρι ένα ισχυρό «ατού» για μία πιο αποτελεσματική και βιώσιμη συμφωνία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα