Αθλητισμός

“Όχι” διαιτησίας σε νίκη ΚΟΥΠΑ στις κορασίδες!

Ο ΚΟΥΠΑ Κιλκίς μπορούσε, το Σάββατο 6.4.24, να φτάσει στην νίκη, στον εκτός έδρας πρώτο αγώνα του με την ΑΓΕ Πιερίας, στο πλαίσιο των τελικών του καλαθοσφαιρικού πρωταθλήματος Κ. Μακεδονίας κορασίδων γιά την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Όμως, με αυτήν την προοπτική φαίνεται, ότι “διαφωνούσε”… η διαιτησία, υποχρεώνοντάς τον, με συρροή “φαλτσοσφυριγμάτων” και επιζήμιων γι’ αυτόν παραλείψεων, στο άδικο 60-56.

Αποκορύφωμα, ωρισμένα εις βάρος του … ανύπαρκτα φάουλ με ταυτόχρονα … “στραβά μάτια” σε παραβάσεις της γηπεδούχου στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο, ακριβώς εξαιτίας της διαιτησίας, έμελε να αποβεί αρνητικώς καθοριστικό γιά την ομάδα του Κιλκίς, η οποία στα υπόλοιπα τρία είχε ένα ελαφρό προβάδισμα, με την απόδοσή της να κυμαίνεται σε αξιόλογα, σε σχέση με την σημασία του αγώνα, επίπεδα.

Είναι χαρακτηριστικό το ότι γιά πρώτη φορά φέτος ο ΚΟΥΠΑ, στον οποίο, βάσει αρχής, δεν σχολιάζουν την διαιτησία, έφτασε στο σημείο να εκδώσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας και να την αποστείλει στην ΕΚΑΣΚΕΜ.

Με στοιχειωδώς αντικειμενική διαιτησία, και παρά την δυναμικότητα της ΑΓΕΠ, ο ΚΟΥΠΑ συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες νίκης, καθώς “στεκόταν” πιό καλά από την γηπεδούχο.

Και, φυσικά, αυτή η αδικία δεν είναι δυνατόν να “ακυρώσει” την συνολική “εικόνα”, την οποία έχει “φιλοτεχνήσει” στους αγωνιστικούς χώρους ο ομάδα κορασίδων του ΚΟΥΠΑ Κιλκίς.

Τα δεκάλεπτα:

14-13, 11-12 (ημιχρόνιο 25-25).

18-13, 16-18 (τελικό 60-56).

Η σύνθεση:

Τσαρίδου 21, Διαμαντοπούλου 12, Φωτιάδου 7, Κολιαδήμα 10, Κοκκινίδου, Ορφανίδου, Βασίλαρου 2, Κολεσιώτου 4.

Περισσότερα

Και το ένα και το άλλο

Είναι από αρχαιοτάτων χρόνων γνωστό: Δύσκολη η κατάκτηση, πολύ πιο δύσκολη η διατήρηση. Και τούτο αφορά σε ο,τιδήποτε έχει να […]

Δείτε ακόμα