Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Όχι άλλες ΑΔΙΚΕΣ απώλειες

Κύριε αντιπεριφερειάρχα Κιλκίς, η στήλη απευθύνεται σε εσάς, επικαλούμενη και την ιδιότητά σας ως αγρότη και γνώστη των θεμάτων του τομέα της γεωργίας.

Πριν λίγες ημέρες ο τόπος μας “βυθίστηκε” σε “βαρύτατο” πένθος γιά την πρόωρη και εντελώς άδικη απώλεια μιάς νέας γυναίκας και μητέρας τριών ανηλίκων τέκνων.

Η αιτία έχει να κάνει, δυστυχώς, με ένα… διαχρονικό πρόβλημα, όπως είναι η, παρά τις απαγορεύσεις ή περιορισμούς, συχνή κίνηση αγροτικών μηχανημάτων στους εθνικούς και δημόσιους δρόμους, με ουκ ολίγους από τους οδηγούς ή χειριστές να εισέρχονται χωρίς καμμία προφύλαξη, επιτήρηση και γενικώςτην παραμικρή προσοχή στο εθνικό ή δημόσιο οδικό δίκτυο από το αγροτικό.

Η συγκεκριμένη τραγική απώλεια θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως “προϊόν” ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ενέργειας, έστω και εξ αμελείας, καθώς συνέβη σε νυκτερινή ώρα, όταν χειριστής γεωργικού ελκυστήρα ηλικίας 75 ετών χωρίς άδεια και δίπλωμα, εισήλθε αιφνιδίως από αγροτικό δρόμο σε δημόσιο ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΜΜΕΝΑ ΦΩΤΑ.

Το επακόλουθο ήταν, η νέα γυναίκα, η οποία εκινείτο κανονικώς με το όχημά της και εντός του επιτρεπομένου ορίου ταχύτητος, να αιφνιδιασθεί, να μην προλάβει να αντιδράσει και να συγκρουσθεί με τον ελκυστήρα, με συνέπεια να τραυματισθεί πολύ “βαριά” και, εν τέλει, να υποκύψει στα τραύματά της πριν περάσουν δύο εικοσιτετράωρα.

Το κακό είναι, ότι το ανωτέρω δυστύχημα δεν κατατάσσεται στα σπάνια, Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή” έχει κατ’ επανάληψιν αναφερθεί σε τέτοια περιστατικά, ανεξαρτήτως μεγέθους συνεπειών.

Που σημαίνει, ότι το πρόβλημα της αντικανονικής κίνησης γεωργικών μηχανημάτων σε δημόσιες ή εθνικές οδούς παραμένει, άρα παραμένει και ο εξ αιτίας του φόβος πρόκλησης και άλλων ατυχημάτων, με το ενδεχόμενο νέων τραγικών απωλειών, που μετατρέπουν το ατύχημα σε δυστύχημα, να μην αποκλείεται,

Εν όψει, λοιπόν, όλων αυτών, συν του ότι η περίοδος της σποράς, άρα και της αυξημένης κίνησης γεωργικών μηχανημάτων, βρίσκεται σε ελάχιστη χρονική απόσταση, το δημοσιογραφικό συγκρότημα του “Μαχητή” σας απευθύνει έκκληση γιά άμεση και δραστική παρέμβασή σας στο θέμα, με τον ανάλογο συντονισμό με τα όργανα των αρμοδίων φορέων (αστυνομίας, Δικαιοσύνης), ώστε τουλάχιστον οι εκ μέρους εποχουμένων αγροτών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την σπορά υποχρεώσεις ως προς την οδική ασφάλεια να τηρούνται απαρεγκλίτως, και η σχετική νομοθεσία να εφαρμόζεται ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ.

Ιδίως, όταν πρόκειται γιά ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ζωών, σαν την προαναφερθείσα, εξ αιτίας ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ, ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ και ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΜΕΛΕΙΑΣ, που χαρακτηρίζει την συμπεριφορά μερίδας έστω συμπολιτών, οι οποίοι χειρίζονται γεωργικά μηχανήματα.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα