Πολιτισμός

Ώθηση στην τουριστική προβολή της Παιονίας δίνει η διοίκηση του δήμου

Με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό που βήμα – βήμα υλοποιείται, προχωρά η διοίκηση του δήμου Παιονίας με στόχο την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο και επικεφαλής της ομάδας τουριστικής προβολής του δήμου Παιονίας Χρήστο Δραγανίδη, συναντήθηκε με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Κιλκίς Γεωργία Στρατούλη και τους συνεργάτες της στην αρχαιολογική περιοχή της Μεσιάς.

Ο δήμαρχος ενημερώθηκε από την κ. Στρατούλη για την πορεία των ανασκαφικών ερευνών στον τύμβο της περιοχής αλλά και στους δύο τύμβους της Τούμπας.

Τα τρία αυτά νέα σημαντικά ταφικά μνημεία συνδέονται με το σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της Ευρωπού και συναποτελούν ακόμη ένα βαρύνουσας σημασίας τουριστικό πλεονέκτημα της Παιονίας.

Ο κ. Σιωνίδης δήλωσε σχετικά:

“Ήταν χαρά μου να συνομιλήσω με την κ. Στρατούλη και να διαπιστώσω τη σπουδαία ανασκαφική εξέλιξη στην περιοχή μας την οποία στηρίζουμε.

Με συντονισμένες ενέργειες, θα καταφέρουμε να εντάξουμε δυναμικά την Παιονία στον τουριστικό χάρτη της χώρας μας αλλά και της Ευρώπης”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα