Κοινωνία

Ο ΟΤΕ αρνείται την τηλεφωνική σύνδεση σε 53 οικογένειες της Νέας Σάντας λόγω κόστους

Την προκλητική άρνηση του ΟΤΕ να σεβαστεί το στοιχειώδες δικαίωμά τους στην τηλεφωνοδότηση συναντούν πενήντα τρεις οικογένειες της Νέας Σάντας!
Οι οικογένειες αυτές υπέβαλαν την τελευταία τριετία την σχετική αίτηση, και αρχικώς ο ΟΤΕ εξεπόνησε μελέτη επέκτασης του δικτύου της περιοχής, σύμφωνα με την οποία το σχετικό κόστος ανέρχεται σε είκοσι χιλιάδες ευρώ!
Συνέχεια …δεν υπήρξε, καθ’ ότι η περιφερειακή διοίκηση του Οργανισμού έκρινε ως …«απαγορευτικό» το εν λόγω κόστος!
Όπως ήταν φυσικό, η άρνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις!
Κατ’ αρχάς η κοινή γνώμη της Νέας Σάντας διερωτήθηκε μήπως η περιφερειακή διοίκηση του ΟΤΕ «κρύβεται» πίσω από το πρόσχημα, ότι οι συγκεκριμένες οικίες (καμμία επαγγελματική στέγη) κείνται εκτός σχεδίου.
Ωστόσο, αν όντως υπήρχε περίπτωση «απόκρυψης» πίσω από ένα τέτοιο πρόσχημα, αυτή η «απόκρυψη» θα εστερείτο βάσεως, καθώς οι συγκεκριμένοι πολίτες είχαν και έχουν το δικαίωμα να κτίσουν στις συγκεκριμένες τοποθεσίες με συντελεστή δόμησης.
Ό,τι και να συμβαίνει, ο ΟΤΕ έχει εκτεθεί με το να αφήνει τόσο κόσμο χωρίς τηλέφωνο και ενώ από πλευράς τόσο των ενδιαφερομένων όσο και του αρμοδίου αντιδημάρχου Κιλκίς Χριστοφόρου Πιπερίδη, με επίσημο έγγραφό τους διατυπώθηκαν προτάσεις με συγκεκριμένες εφικτές λύσεις.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο Οργανισμός χάνει κάθε έρεισμα στήριξης της άρνησής του.
Προφανώς οι ιθύνοντές του «λησμονούν» (;), (αν δεν …«προσπερνούν») το ότι αυτός παρέχει ανταποδοτικές υπηρεσίες, άρα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου η απόσβεση του κόστους των είκοσι χιλιάδων ευρώ. Όσο, δηλαδή, κοστίζει στον ΟΤΕ η διαφήμιση …μιάς ημέρας στα «μεγάλα κανάλια»!
Καμμία, λοιπόν, δικαιολογία γι’αυτήν την εμμονή.
Κατόπιν τούτου, τι σκοπεύουν να πράξουν στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου τους οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της Πολιτείας γιά την προάσπιση του δικαιώματος των πενήντα τριών οικογενειών της Νέας Σάντας στην τηλεφωνοδότηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]