Αγροτικά

Δεκτή η έφεσή του Α.Σ. Παιονίας γιά την «πύλη» του ΟΣΔΕ

Τέλος στην αγωνία των στελεχών του αγροτικού συνεταιρισμού Παιονίας δίνουν οι νέες εξελίξεις στο θέμα της ανάθεσης των ηλεκτρονικών «πυλών» γιά την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες την ώρα σύνταξης του παρόντος έγινε γνωστό, ότι, αναφορικά με την κατάσταση των υποβληθεισών ενστάσεων κατά της αρχικής αποφάσεως του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως προς τους φορείς στους οποίους η χρήση των εν λόγω ηλεκτρονικών «πυλών», ο ΑΣ Παιονίας δεν συμπεριλαμβάνεται στις απορριφθείσες.
Τούτο σημαίνει, ότι ανατίθεται σ’ αυτόν η ευθύνη λειτουργίας της ηλεκτρονικής «πύλης» α’, που αντιστοιχεί στην διαχείριση του 30% των υποβαλλομένων δηλώσεων ΟΣΔΕ, όντας πλέον ο μοναδικός φορέας του νομού με αυτήν την δικαιοδοσία.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο απομακρύνεται ο «εφιάλτης» της οικονομικής «ασφυξίας», που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει ακόμη και σε αναστολή της λειτουργίας του συνεταιρισμού, καθώς οι εισπράξεις από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ είναι μία από τις ελάχιστες «πηγές» εσόδων, που στην παρούσα φάση αρκούν όσο γιά να ….«φυτοζωεί»!
Η θετική αυτή εξέλιξη δημιουργεί προοπτικές καλύτερης οργάνωσης του συνεταιρισμού και ανάπτυξης προϋποθέσεων τέτοιων που θα επιτρέψουν στον ΑΣ Παιονίας να διεκδικήσει και την ηλεκτρονική «πύλη» β’, η οποία με την σειρά της θα του επιτρέψει να διαχειρίζεται και το υπόλοιπο 70% των δηλώσεων ΟΣΔΕ.
«Γνωρίζοντας το πώς λειτουργεί ο συνεταιρισμός, μπορώ να σας πω, ότι αυτές οι προϋποθέσεις ήδη υπάρχουν και κακώς έφτασε το θέμα εδώ όπου έφτασε, καθώς έπρεπε ευθύς εξαρχής να αναταθεί σ’ αυτόν η «πύλη β’», δήλωσε στην «Η» ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Συμεωνίδης, εκ των πρωτοστατών στις αντιδράσεις γιά την αρχική άδικη απόφαση.
«Ήδη οι ενέργειες γιά την διεκδίκηση της «πύλης β’» έχουν δρομολογηθεί», πρόσθεσε.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα