Κοινωνία

Ορκίσθηκε η νέα «φουρνιά» αποφοίτων του ΤΕΙ Κιλκίς περιόδου 2014-15


Σε εορταστική ατμόσφαιρα, και παρουσία συσσώμου της διοικήσεως και του διδακτικού προσωπικού καθώς και εκπροσώπων των τοπικών αρχών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1.7.15, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς η τελετή ορκωμοσίας των 37 αποφοίτων του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης Κιλκίς του ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας, της ακαδημαϊκής περιόδου 2014-15.

Η τελετή ξεκίνησε με χαιρετιστήρια αναφορά του αντιπροέδρου του ιδρύματος υπεύθυνο οικονομικού προγραμματισμού και ανάπτυξης κ.Αναστάσιου Μωυσιάδη στην σημασία της ημέρας γιά τους αποφοίτους καθώς και στην γενική λειτουργία του ιδρύματος αλλά και του ρόλου του στην στήριξη του τομέα, που σχετίζεται με το αντικείμενό του.

Κατόπιν μίλησε η πρόεδρος του συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Κιλκίς Βασιλική Γεωργίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Τσαντάκης.
Ακολούθησε περιεκτική, σε σχέση με το πνεύμα της ημέρας ομιλία της προέδρου του τμήματος Βενετίας Κουτσού.

Εν συνεχεία το ίδρυμα απένειμε τιμητικά έπαθλα στην Ελευθερία Μιχαλοπούλου, γιά την πρωτιά της στον πανελλήνιο διαγωνισμό γούνας, και στους Αθηνά Κουλούρη και Γιάννη Λάκκα, που στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασαν το τρίτο βραβείο, με τον δεύτερο να εκπροσωπεί επαξίως την χώρα μας στον διεθνή διαγωνισμό γούνας του Μιλάνου.

Αμέσως μετά οι νέοι απόφοιτοι του ΤΕΙ Κιλκίς έδωσαν τον νενομισμένο όρκο πίστης στις επαγγελματικές αρχές και αξίες, επί των οποίων καταρτίσθηκαν.
Την εκδήλωση συντόνισε ο καθηγητής του τμήματος Χάρης Μαρκόπουλος.

«Κτίστε τις τύχες σας πάνω σε γερά θεμέλια»
Στην ομιλία της η πρόεδρος του τμήματος Βενετία Κουτσού είπε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«…Η μικρή μας συγκέντρωση στο χώρο αυτό είναι μία σιωπηλή παραδοχή κάποιων ίδιων αξιών που αφορούν στον ρόλο της εκπαίδευσης και πιο συγκεκριμένα της δημόσιας εκπαίδευσης, ίδιων προσδοκιών από τους νέους τελειόφοιτούς μας, προσδοκίες που κι αυτοί με τη σειρά τους έχουν από τους καθηγητές τους, την οικογένειά τους, το κοινωνικό τους σύνολο. Είμαστε δεμένοι με το νήμα της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού, της αξιοπρέπειας και οφείλουμε να πλέξουμε ένα ύφασμα σταθερό και ανθεκτικό, σύγχρονο με το βλέμμα στο μέλλον. που προοιωνίζεται από τους ειδικούς ως το μέλλον για τον Άνθρωπο και το περιβάλλον του.
Η Λι Εντελκόορτ, η πάντα στο προσκήνιο «γκουρού» της μόδας δηλώνει στο τελευταίο της βιβλίο και στο άρθρο της «Antifashion”:

«Αυτό είναι το τέλος του συστήματος που λέγεται «μόδα». Θα πρέπει να σκεφτούμε φρέσκιες ιδέες. Κι αυτό δεν είναι πρόβλημα. Είναι μάλλον μια καλή στιγμή για να αναθεωρήσουμε». Και συνεχίζει:

Ας ξεκινήσουμε με την εκπαίδευση. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους νέους ανθρώπους μας όχι να γίνουν σχεδιαστές πασαρέλας, αυτοτελή υποκείμενα, όταν η κοινωνία μας σήμερα έχει ανάγκη την ανταλλαγή και τη νέα οικονομία και εργασία που θα αναπτυχθούν από ομάδες ανθρώπων….

….Ως εκπαιδευτική κοινότητα ακούμε τα μηνύματα που αφορούν στο γνωστικό αντικείμενο, αυτό που θεραπεύει το τμήμα μας και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε αυτά με αμεσότητα μέσα από την επικαιροποίηση του προγράμματος σπουδών μας, τις δράσεις και συνεργασίες μας, τις συμμετοχές μας.

Στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς παρουσιάσαμε αρχικώς στο Αλατζά Ιμαρέτ στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην παλιά καπναποθήκη του Κιλκίς την έκθεση των τελειοφοίτων μας «Ο Μύθος Ενδύεται», μία σπουδή και έρευνα στους μύθους και τις ιστορίες της χώρας μας. Συγχαρητήρια, σε παιδιά και συναδέλφους και στην άψογη μεταξύ τους συνεργασία.

Στο τέλος της χρονιάς αυτής στηρίξαμε την εκδήλωση του συλλόγου καρκινοπαθών του νομού Κιλκίς με μία επίδειξη μόδας που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τους φοιτητές μας, του τετάρτου εξαμήνου και τις εργασίες τους για το μάθημα «Σημειολογία του στυλ» και καθοδηγήθηκε με επιτυχία από τις τελειόφοιτές μας Μαρία Σμαραγδιού και Χαρά Παπαδημητρίου.

Η πιο σημαντική στιγμή μας για την χρονιά αυτή υπήρξε η υπογραφή τριετούς συμφωνίας με την «Kopenhagen Fur», η οποία επιτρέπει την εκπαίδευση 15 φοιτητών μας στην τεχνολογία της γούνας και την συμμετοχή τουλάχιστον δύο από αυτούς στην εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης. Για φέτος οι φοιτήτριες Αντιγόνη Παγωμένου και Μαρία Αναστασιάδου θα εκπροσωπήσουν την σχολή μας ανάμεσα σε άλλα πανεπιστήμια & τεχνολογικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Καλή τους επιτυχία…..

….Σε σας που σήμερα θα αφήσετε και επισήμως πίσω σας αυτή την ακαδημαϊκή κοινότητα, ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στην επαγγελματική ζωή σας, να κτίσετε τις τύχες σας πάνω σε γερά θεμέλια, και να αναπτυχθείτε σε μία κοινωνία ανθρωπιάς και συνεργατικότητας.

Αφήνοντας πίσω μας έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, Κοιτάμε πάντα μπροστά! Δεν γυρίζουμε ποτέ πίσω. Κοιτάμε πίσω μόνο για να διαπιστώσουμε τα σφάλματά μας και να τα διορθώσουμε…».

Οι νέοι πτυχιούχοι
Ειδικότερα τον νενομισμένο όρκο κατά την τελετή ορκωμοσίας της Τετάρτης 1.7.15 έδωσαν οι εξής πτυχιούχοι:

Ελένη Λιάκου, Ευανθία Αποστολάκη, Βασιλική Αριζάνη, Ελένη Βαξεβάνη, Αγγελική Βλαχογιάννη, Κλεμεντίνα Γκίκα, Δήμητρα Γκόμπτζια, Στέλλα-Μαρία Γκούφα, Νικόλαος Ευθυμιάδης, Λέλλα Θεοδώρου, Μαρίνα Καναρίνη, Μαρία Κάντα, Θεοδωσία Κασίδου, Αναστασία Κουκουτζέλη, Μαρία Κρανιώτη, Αρμενουί Κωνσταντιάν, Κωνσταντία Λάϊου, Φρύνη Μάνδαλου, Παναγιώτα Μανομενίδου, Ελένη Μαντζανάρη, Ελευθερία Μιχαλοπούλου, Ειρήνη Μπίνα, Ευγενία Μπουτάρα, Αντιγόνη Παπά, Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Πασχαλίνα Παπαδοπούλου, Ιορδάνης Παυλίδης, Αικατερίνη Πιπέλη, Ευαγγελία Πιτούλη, Αικατερίνη Πολυμενίδου, Φανή Ροκά, Γεώργιος Σιμάλης, Ειρήνη Σκουφά, Βασιλική Σοφιανοπούλου, Μάρω Ταχτατζή, Ειρήνη Τσίωρη, Κωνσταντίνος Χηνιτίδης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]