Πολιτική

Ορκίσθηκαν τα νέα δημοτικά στελέχη του δήμου Κιλκίς

Με την τελετή ορκωμοσίας των στελεχών της νέας δημοτικής διοίκησης (δημοτικών και τοπικών συμβούλων) «άνοιξε» ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του δήμου Κιλκίς, αφού πρόκειται γιά την πρώτη διοίκηση από την πλήρη εφαρμογή του «Καλλικράτη», δηλαδή με πενταετή θητεία.
Ο νέος Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτρης Σισμανίδης, 41 δημοτικοί σύμβουλοι και 133 στο σύνολο σύμβουλοι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλκίς ορκίστηκαν να εκπληρώσουν τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά τους επ’ ωφελεία του τόπου και των δημοτών του Δήμου Κιλκίς ενώπιον πλήθους δημοτών που κατέκλυσαν την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς.
Η τελετή ορκωμοσίας έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ ο οποίος ευχήθηκε ευόδωση των προσπαθειών της νέας Δημοτικής Αρχής για την παραγωγή χρήσιμου και αποδοτικού έργου στο Δήμο Κιλκίς το βράδυ της Παρασκευής 29.8.14, στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς.
Κατά την χαιρετιστήρια ομιλία του ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης είπε τα εξής:
«… Η τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί και τυπικώς την έναρξη μιας νέας περιόδου στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου μας.ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΙΣΜΑΝΙΔΗ
Ο πρώτος κύκλος της «καλλικρατικής» περιόδου έκλεισε με πολλές «πληγές» σε όλους τους δήμους της χώρας.
Η δυσμενής οικονομική συγκυρία περιόρισε σημαντικά τις φιλοδοξίες για μία ισχυρή αυτοδιοίκηση με οικονομική αυτοτέλεια και ανεξαρτησία και άφησε ανεκπλήρωτες προσδοκίες. Οι θεσμοθετημένοι πόροι συρρικνώθηκαν δραματικά, η ΣΑΤΑ περικόπηκε στο 65% ενώ δυσχερής ήταν και η αναλογία στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

«Πνέει τα λοίσθια»
Η τοπική αυτοδιοίκηση πνέει τα λοίσθια. Βρέθηκε στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης και της «Τριμερούς» οι οποίες, ελλείψει χρημάτων, την αναγκάζουν να επιβάλλει «βαριά» φορολογικά μέτρα στους δημότες.
Αυτή είναι δυστυχώς η σημερινή πραγματικότητα που δε μπορούμε να αγνοήσουμε. Και πρέπει να αγωνιστούμε όλοι για την αποκατάσταση της τιμής και του κύρους της αυτοδιοίκησης.
Πρέπει να δώσουμε νέες «μάχες» για την επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων που ανήκουν δικαιωματικά στους δήμους, για την κατοχύρωση νέων πόρων σε συνδυασμό με τις αρμοδιότητες που μας έχουν ανατεθεί.
Νομοτελειακώς, σήμερα ανοίγει ένας νέος κύκλος στο Δήμο Κιλκίς.
Η νέα δημοτική αρχή, όλοι εμείς οι αιρετοί εκπρόσωποι των πολιτών του δήμου Κιλκίς στεκόμαστε ενώπιόν σας, έτοιμοι να εκτελέσουμε το καθήκον που μας ανέθεσε με την ψήφο του ο δημότης.

«Το κοινό καλό»
Με «νωπή» αυτή την εντολή, καλούμαστε να ασκήσουμε έντιμη και χρηστή διοίκηση, με κύριο πρόταγμα το κοινό καλό, το κοινό συμφέρον του δήμου μας, του τόπου μας και των δημοτών μας.
Κάθε σκέψη, κάθε ενέργειά μας στο εξής, οφείλει να ευθυγραμμίζεται με το πως μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι και ωφέλιμοι στον τόπο μας.
Η νέα δημοτική αρχή, όπως διαπιστώνετε και εσείς, έχει τη θέληση, έχει όρεξη και διάθεση να εργαστεί σκληρά, με μεράκι και με πείσμα για να επιτύχει τους στόχους της, όπως αυτοί αναπτύχθηκαν στις προγραμματικές μας αρχές και υπερψηφίστηκαν από το σύνολο των δημοτών.
Το βασικό ζητούμενο, αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, για την πενταετία 2014 – 2019 είναι αν θα πορευθούμε σε ήρεμα νερά ή σε τρικυμισμένες θάλασσες.

«Όχι ανούσιες αντιπαραθέσεις»
Με την εμπειρία και με τη σοφία των δώδεκα χρόνων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη θέση του δημάρχου Πικρολίμνης και του προέδρου της ΤΕΔΚ Κιλκίς σας απαντώ ευθέως:
Στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουμε την πολυτέλεια για ανούσιες αντιπαραθέσεις, για εύκολους και ανέξοδους εντυπωσιασμούς, για διαμάχες που στήνονται για το ‘’θεαθήναι’’.
Η εποχή αυτών των θεαμάτων με φόντο την αυτοδιοίκηση έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.
Οι πολίτες απαιτούν από εμάς συναίνεση, δράση, δημιουργικό έργο που θα το αισθανθούν στην καθημερινότητά τους και δε θα συγχωρήσουν αστοχίες, μικρότητες και όλες αυτές τις εγωιστικές συμπεριφορές που δεν τιμούν την αυτοδιοίκηση.
Περισσότερο από ποτέ σήμερα επιβάλλεται ένα πλαίσιο συνεννόησης και συνεργασίας για την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Μόνο με συνεννόηση, με ενότητα, με σύμπνοια και στοχευμένες παρεμβάσεις θα πάμε μπροστά. Και με αυτά τα εφόδια θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά προκλήσεις και δυσκολίες που θα παρουσιαστούν στην πορεία μας.

«Συναίνεση και συνεργασία»
Σέβομαι τον ρόλο και το ελεγκτικό έργο των αντιπολιτευόμενων δημοτικών συνδυασμών.
Ο γόνιμος διάλογος, ο πλουραλισμός και ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, είναι στοιχεία του πολιτικού μας πολιτισμού που θα έχουν πρωτεύουσα θέση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς.
Θέλω δε, να σας διαβεβαιώσω, στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού, ότι αν και εφόσον η αντιπολίτευση καταθέσει αιτιολογημένη, τεκμηριωμένη και ρεαλιστική πρόταση, θα προχωρήσω άμεσα στην ανάκληση της δικής μας πρότασης και θα συνταχθώ μαζί της για την υλοποίηση αυτής της πρότασης.
Είμαι πεπεισμένος ότι για τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή μας, οφείλουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή διότι με αυτό τον τρόπο θα ισχυροποιήσουμε τους μηχανισμούς διεκδίκησης και επίλυσής τους.
Η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων, η συνεργασία είναι έννοιες που θα έχουν πρακτική εφαρμογή κατά τη θητεία μας.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνω επίσημα, από αυτό
το βήμα, τη θεσμοθέτηση συναντήσεων με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε τακτά χρονικά διαστήματα με ημερήσια διάταξη τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον δήμο Κιλκίς.

«Η πόρτα ανοιχτή»
Σε ό,τι με αφορά, είναι αυτονόητο ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών του δήμου Κιλκίς σεβόμενος τις αρχές της ισονομίας, της δικαιοσύνης. Δε θα υπάρξουν διακρίσεις και διαχωρισμοί δημοτών και ψηφοφόρων.
Όλοι οι δημότες είναι ίσοι και θα έχουν την ίδια δίκαιη αντιμετώπιση από εμένα. Η πόρτα του δημάρχου θα είναι πάντα ανοιχτή για το δημότη.
Είναι σαφές ότι εγώ προσωπικά και η νέα δημοτική αρχή θα επιμείνουμε σε ζητήματα οργάνωσης, διαφάνειας και χρηστής οικονομικής διαχείρισης. Με ιδιαίτερη φροντίδα θα σταθούμε στα ζητήματα των κοινωνικών δομών και στη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη και στους 116 οικισμούς μας.

«Οφείλουμε να εμπνεύσουμε»

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να δώσω μια πατρική συμβουλή προς όλους:
Με την πολιτική και με την ανθρώπινη στάση και συμπεριφορά μας, οφείλουμε να εμπνεύσουμε τις νεόώτερες γενιές, να διδάξουμε ήθος, ευπρέπεια και αξιοσύνη ώστε να έρθουν κοντά στον δήμο και να συμμετέχουν στις δημόσιες υποθέσεις ως αξιότεροι από εμάς συνεχιστές. Αυτή θα είναι και η μεγαλύτερη επιτυχία στο έργο μας.
Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημουργική θητεία επ’ ωφελεία του δήμου Κιλκίς, επ’ ωφελεία των συνδημοτών μας. Καλοστέργιωτοι».
Την τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς τίμησαν με την παρουσία τους
ο βουλευτής ν. Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης ως εκπρόσωπος του βουλευτή Θεόδωρου Παραστατίδη, η κα Αναστασία Πάγκου ως εκπρόσωπος της βουλευτή Ειρήνης Αγαθοπούλου, ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Περικλής Κολότσιος, ο νέος Δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης, ο απερχόμενος Δήμαρχος Κιλκίς Ευάγγελος Μπαλάσκας, ο διοικητής της 71ης ταξιαρχίας Νικόλαος Χιονής εκπρόσωπος του διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κιλκίς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Θωμάς Σάνδρος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κιλκίς Θέμης Ανθρακίδης, ο γενικός διευθυντής της ΑΝ.Κ.Ι. Παύλος Πασσαλίδης, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χαράλαμπος Παυλίδης, ο πρόεδρος της ΔΙΒΙΠΕΚ Βασίλης Σεργιαννίδης οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης, Παύλος Θωμαϊδης, Κώστας Γιαννόπουλος, ο πρώην υπουργός Κώστας Κιλτίδης, οι π. βουλευτές Θεόδωρος Πασσαλίδης και Γεώργιος Φραγγίδης, οι πρώην Δήμαρχοι Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης, Γαλλικού Αθανάσιος Ρωσσόπουλος, ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς Δημήτρης Βουλγαράκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Γεώργιος Μουλλάς, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]