Κοινωνία

Ορκίσθηκαν οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Κιλκίς 2015-16 του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης του παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας

Σε ατμόσφαιρα συναισθηματικής φόρτισης πραγματοποίηθηκε την Παρασκευή 1.7.16 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων ακαδημαϊκού έτους 2015-16 του τμήματος σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης του παραρτήματος Κιλκίς του ΤΕΙ Κ.Μακεδονίας.

Η τελετή ξεκίνησε με τον κατά τα ειωθότα χαιρετισμό του εκπροσώπου των σπουδαστών με την υψηλότερη βαθμολογία που φέτος ήταν η Βασιλική Γεωργίου.

Εν συνεχεία απηύθυναν χαιρετισμούς η πρόεδρος του τμήματος Βενετία Κουτσού και η αντιδήμαρχος Κιλκίς Ελένη Αναστασιάδου.

Στον χαιρετισμό της η κ. Κουτσού αναφέρθηκε στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων, τα οποία είναι κατοχυρωμένα από την ίδρυσή του τμήματος:

«Είναι αυτά τα οποία περιγράφουν το «προφίλ» του αποφοίτου και του έχουν επιτρέψειι πρόσβαση σε εξέχουσες θέσεις στον κλάδο της Ένδυσης. Οι απόφοιτοι του τμήματος έχουν απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα, ως σχεδιαστές, τεχνολόγοι Ένδυσης, στην Παραγωγή, τον ποιοτικό έλεγχο προϊόντος.

Γνωστά «brands» στελεχώνονται από αποφοίτους του τμήματος ΣΤΕ, όπως η «Attrativo», «Minerva», κ.α. Κάποιοι εργάζονται ως «Fashion Editors» και στυλίστες σε έντυπα Μόδας και τηλεόραση. Άλλοι έχουν αναπτύξει τη δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα & το εξωτερικό και γίνονται όλο και περισσότερο γνωστοί. Ο βασικός κοινωνικός εταίρος του τμήματος, ο σύνδεσμος επιχειρήσεων πλεκτικής & ετοίμου ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), έχει συμβάλει σημαντικά στη σύνδεση των αποφοίτων με την Αγορά Εργασίας του κλάδου.

Οι επιχειρήσεις Γούνας επίσης αποτελούν μία σημαντική αγορά εργασίας για τους αποφοίτους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται στη στενή συνεργασία του τμήματος με την ελληνική ομοσπονδία γούνας και στην συνέχεια με ένα από τα μεγαλύτερα δημοπρατήρια γούνας-δέρματος στον κόσμο, την «Kopenhagen Fur». H συνεργασία αυτή απετέλεσε αφορμή για την εισαγωγή της τεχνολογίας γούνας στο πρόγραμμα σπουδών του τμήματος και την χορηγία από μέρους των εταίρων ενός εξειδικευμένου εξοπλισμένου εργαστηρίου-τεχνολογίας γούνας.

Το τμήμα, είναι γνωστό, ότι είναι το μοναδικό στην Ελλάδα, και για τον λόγο αυτό τυγχάνει ιδιαίτερης μεταχείρισης από τους κλαδικούς φορείς της χώρας μας.

Πέρα όμως από τους αποφοίτους που εργάζονται άμεσα στον κλάδο είναι και αυτοί που συνεχίζουν τις σπουδές τους σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου γίνονται δεκτοί αμέσως μετά το πέρας των σπουδών τους και με το πορτφόλιο (portfolio) που έχουν ετοιμάσει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο τμήμα ΣΤΕ. Γνωστά Πανεπιστήμια όπως το Kingston, Southampton στην Αγγλία, κ. α. σε ΗΠΑ, Γερμανία έχουν φιλοξενήσει αποφοίτους του τμήματος.

Στη συνέχεια η κ. Κουτσού ευχαρίστησε το διδακτικό προσωπικό του τμήματος και ιδιαιτέρως τους επιστημονικούς & εργαστηριακούς συνεργάτες του τμήματος, όσους προσφέρουν πέρα του καθορισμένου ωραρίου τους για την πραγματοποίηση σημαντικών δράσεων του τμήματος που συμβάλλουν στη φήμη και την εξωστρέφειά του. Επίσης τους τοπικούς βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες γιά τις παρεμβάσεις τους γιά τα θέματα του τμήματος.

Τέλος η κ. Κουτσού επισήμανε ότι η ευχή της περυσινής ορκωμοσίας, η φετινή χρονιά να βρεί το τμήμα στο νέο κτίριο δεν έπιασε και για το λόγο αυτό προτίμησε να μην αναπτύξει το γνωστό προβληματικό ζήτημα την ημέρα αυτή. Αντίθετα τόνισε την εμπιστοσύνη της στην μικρή ακαδημαϊκή κοινότητα του τμήματος, που μεγαλουργεί εντός και εκτός συνόρων και στους ανθρώπους του Κιλκίς, που επέλεξαν να στηρίξουν με πάθος το τμήμα και ελπίζει ότι το τμήμα ΣΤΕ θα συνεχίσει να δίνει μαθήματα πολιτισμού, με θάρρος και σεμνότητα και με όπλα την τέχνη, την τεχνολογία, την αγάπη και αφοσίωση στην γνώση και τον πολιτισμό για τη διάχυσή της κουλτούρας της αειφόρας ανάπτυξης στην Ένδυση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς πέρα από τα όρια της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Κατόπιν οι 23 απόφοιτοι έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο ενώ ακολούθησε η διαδικασία απονομής των πτυχίων σ’ αυτούς.

Επίσης απονεμήθηκαν βραβεία, οι λεγόμενοι «αργυροί έπαινοι» γιά διακρίσεις σε εθνικό επιπεδο (προβλέπονται και οι «χρυσοί» γιά ανάλογες σε διεθνές).

Ειδικότερα τον όρκο της αποφοίτησης έδωσαν οι εξής:

[table]Α/Α, Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο,
1, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΗΛΙΑΣ, ΣΟΦΙΑ,
2, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,
3, ΒΑΡΚΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑΣ,
4, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΖΙΝΑΣ,
5, ΓΙΑΝΙΔΗ, ΕΛΙΝΑ, ΓΚΕΓΑΜ, ΣΒΕΤΛΑΝΑ,
6, ΔΡΟΥΛΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΣΗΜΙΝΑΣ,
7, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ,
8, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑΡΙΑ,
9, ΚΟΚΟΒΙΑΔΟΥ, ΚΛΕΟΝΙΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΜΑΡΙΑ,
10, ΚΟΥΡΝΙΑΝΟΥ, ΑΛΚΗΣΤΗ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ,
11, ΜΑΓΓΟΥ, ΒΑΡΒΑΡΑ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΕΛΕΝΗ,
12, ΜΑΝΤΕΑ, ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ, ΜΑΡΙΑ, ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ, ΚΑΡΜΕΝ,
13, ΜΑΧΑΙΡΙΔΟΥ, ΚΥΡΙΑΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΜΑΡΙΑ,
14, ΜΥΛΩΝΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ,
15, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΜΑΡΙΑ, ΑΝΔΡΕΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ,
16, ΠΑΡΑΚΕΝΤΑΚΗ, ΜΑΡΙΑ, ΜΙΧΑΗΛ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,
17, ΠΙΠΙΛΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΥΑΝΘΙΑ,
18, ΣΑΜΑΡΤΣΙΔΟΥ, ΙΝΓΚΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΑΝΙΑ,
19, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,
20, ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ,
21, ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ,
22, ΣΥΡΙΓΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,
23, ΤΣΑΝΤΑΛΗ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΑΝΝΑ,[/table]

Τέλος οι «αργυροί έπαινοι» απονεμήθηκαν στις:

1. Βασιλική Χ. Γεωργίου για την διάκρισή της στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας (ΕΟΓ) (Νοε. 2015) και τη συμμετοχή της στην έκθεση Mifur στο Μιλάνο (Μαρ. 2016)

2. Μαρία Σ. Αναστασιάδου για τη διάκριση και τη συμμετοχή της στην εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης (Φεβ. 2016) στο πλαίσιο του Project “Imagine Talents” σε συνεργασία με την «Kopenhagen Fur»

3. Αντιγόνη Ν. Παγωμένου για τη διάκριση και τη συμμετοχή της στην εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης (Φεβ. 2016) στο πλαίσιο του Project “Imagine Talents” σε συνεργασία με την «Kopenhagen Fur».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]