Γενικά

Οργισμένη διάψευση από την διοίκηση «Τίποτε το παράνομο με τα Σφαγεία Κιλκίς»

Την οργισμένη αντίδραση της διοίκησης της «Βιομηχανικά Σφαγεία Κιλκίς» ΑΕ-Επιχείρηση ΟΤΑ» προκάλεσαν διάφορες δηλώσεις και αναφορές του τελευταίου καιρού περί διαπράξεως παρανόμου πράξεως οικονομικού περιεχομένου στην επιχείρηση, με αφορμή γνωμοδότηση οικονομικού επιθεωρητού, όποια όμως η επιχείρηση αντέκρουσε δια της προβλεπόμενης διαδικασίας. Στην σχετική με το θέμα ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Ευστάθιος Μακρίδης, αναφέρονται τα εξής:

«Τον Ιούνιο του 2013 επισκέφθηκε την εταιρία μας με την επωνυμία «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΙΛΚΙΣ Α.Ε.- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Ο.Τ.Α.» οικονομικός επιθεωρητής του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για έλεγχο των οικονομικών της στοιχείων. Ήταν ακόμα η περίοδος που το υπόψη Υπουργείο έψαχνε επιχώματα για να καλύψει τα λάθη και τις παραλείψεις του .Ο επιθεωρητής κ. Γεώργιος Καραπιπερίδης αφού πραγματοποίησε τον έλεγχό του γνωμοδότησε πως τρία τιμολόγια αξίας 250.000 ευρώ που η εταιρία μας εξόφλησε είναι ΕΙΚΟΝΙΚΑ (τα κεφαλαία δικά του ).
Αυτό έδωσε την ευκαιρία σε κύκλους ανεύθυνους ευτυχώς και υπεύθυνους δυστυχώς να προβαίνουν σε ανέξοδες φλυαρίες με σαφή τον κίνδυνο να κλονισθεί η εμπιστοσύνη των συναλλασσομένων στην επιχείρηση των σφαγείων , αλλά και των συμπολιτών μας προς τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας .
Εμείς, που συνθέτουμε το Δ.Σ. της Α.Ε.( Ε.Λαζαρίδης, Ν.Θεοδωρίδης , Σ.Καρυπίδης , Θ.Ψυχίδης και ο υπογραφόμενος ) βαθιά, ενοχλημένοι από το πόρισμα του εν λόγω επιθεωρητή και ακλόνητη την πίστη μας στην νομιμότητα των ενεργειών μας δε αρκεσθήκαμε στην κατάθεση των δικών μας και μόνο απόψεων προς το υπουργείο, για αντίκρουση των όσων στο πόρισμα του Επιθεωρητή διαλαμβάνονται που ευλόγως θα μπορούσαν να θεωρηθούν υποκειμενικά και ως τέτοιες ήκιστα πειστικά , αλλά προσφύγαμε πάραυτα και σε Σώμα Ορκωτών Λογιστών (ΣΟΛ) για έλεγχο όλων των συναλλαγών της εταιρίας .
Η έκθεση του ΣΟΛ βεβαίωσε την νομιμότητα όλων των κινήσεών μας. Παραταύτα προσφύγαμε και στο ΣΔΟΕ και ζητήσαμε έλεγχο , όλων των οικονομικών παραστατικών της επιχείρησης . Και σήμερα έχουμε την «Αναφορά Αποτελεσμάτων ΄Ερευνας» του ΣΔΟΕ, που με σαφήνεια αποφαίνεται η καθαρότητα όλων των συναλλαγών μας .
Αξίζει , ίσως , να αναφερθεί ότι στα δέκα αυτά χρόνια που ο δήμος Κιλκίς μας εμπιστεύθηκε τη διοίκηση της Α.Ε. των σφαγείων , είχαμε μια αγαστή και ανοικτή συνεργασία , χωρίς υπολογισμούς, με τους δημάρχους Δημήτρη Τερζίδη και Βαγγέλη Μπαλάσκα, οι παρεμβάσεις των οποίων στην λειτουργία μας ήταν καθοριστικές, αποτελούσαν δε σημάδι και πυξίδα συνθήκες απαραίτητες, για την ομαλή πορεία της Εταιρίας.
Τέλος θα πρέπει να τονισθεί ότι στην δεκαετή παραμονή μας στη Διοίκηση της Εταιρίας καλλιεργήσαμε ένα κλίμα συνεργασίας με τους εργαζομένους σ’αυτήν , με τους κτηνοτρόφους, κρεοπώλες και εμπόρους κρέατος , έξω και μακριά σε χώρους εργασίας από πολιτικές ή και κομματικές αναφορές που συχνά δηλητηριάζουν τις σχέσεις .
Και, φυσικά, δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας ότι το σφαγείο του Κιλκίς , ως δημοτική επιχείρηση , λειτουργεί μέσα σ’ένα έντονα αποκρουστικό ανταγωνιστικό περιβάλλον , δεν απασχολεί ανασφάλιστους αλλοεθνείς με μεροκάματα – φιλοδωρήματα συνθήκες που από τη μια αυξάνουν τα κέρδη μιας επιχείρησης και από την άλλη εξευτελίζουν και αυτό το ίδιο το νόημα της ζωής των εργαζομένων.
Με την πάγια αυτή τακτική η παρούσα διοίκηση συνεχίζει το έργο της για όσο χρονικό διάστημα ο δήμος θα την καλύπτει με την εμπιστοσύνη του».

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Δείτε ακόμα