Κοινωνία

Ξεχείλισε η οργή στην Γουμένισσα κατά του διοικητή της 4ης ΥΠΕ

Ξεχείλισε στην Γουμένισσα η οργή κατά του διοικητή της 4ης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ), γιά την στάση του απέναντι στο νοσοκομείο της πόλης, η οποία χαρακτηρίζεται πλέον ως εμπαθής.
Σε ανοικτή επιστολή του σωματείου εργαζομένων στο γενικό νοσοκομείο-κέντρο υγείας Γουμένισσας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας αναφέρονται τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε υπουργέ,
Μετά και την ενημέρωση που είχαμε από βουλευτές του νομού μας και από το υπουργείο υγείας για την έως τώρα πρόθεση και εισήγηση πλέον προς το ΚΕΣΥΠΕ από τον διοικητή 4ης Υ.ΠΕ κ. Βεντούρη, να κλείσει η χειρουργική κλινική και το χειρουργείο του νοσοκομείου μας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την επικίνδυνη μεθόδευση του για την πλήρη μετατροπή του νοσοκομείου μας σε χρονίων παθήσεων.
Κατά την επίσκεψη του τότε υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο νοσοκομείο μας, ενώπιον του κ. Βεντούρη δεσμεύτηκε o υπουργός για την συνέχιση της λειτουργίας του νοσοκομείου μας με την υφιστάμενη δομή και χρήση και την μετατροπή δέκα μόνο κλινών σε χρονίως πασχόντων.
Πλέον όμως ο κ. Βεντούρης αλλοιώνοντας την δέσμευση εκείνη, μεθοδεύει το κλείσιμο του νοσοκομείου μας και την ολοσχερή μετατροπή του σε γηροκομείο.
Εκτός αυτού, ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Βεντούρης, ουσιαστικά οδηγεί σε «ντε φάκτο» αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου μέσω της απαξίωσης του με την πολιτική υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που εφαρμόζει.
Ενώ είναι γνωστό στον κ. Βεντούρη το γεγονός, ότι δεν υπάρχει πλέον αναισθησιολόγος, εκείνος διατρανώνει την πρόθεση του να κλείσει το χειρουργείο μέσω της μη εγκρίσεως από εκείνον για την κάλυψη της ανάγκης αυτής.
Επιστέγασμα των παραπάνω και της εμπαθείας του απέναντι στο νοσοκομείο μας και τους εργαζόμενους είναι το γεγονός ότι ο κ. Βεντούρης, αρνήθηκε μετά από εισήγηση μάλιστα του αντιπροέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, τη συνάντηση του σωματείου εργαζομένων Γ.Ν. Γουμένισσας μαζί του.
Εκτελεί ένα σχέδιο εξόντωσης του ιστορικού ιδρύματός μας, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι το Γ.Ν. Γουμένισσας όπως και εκείνο του Κιλκίς, κατετάγησαν μεταξύ των πέντε (5) καλύτερων στην κατηγορία τους για το έτος 2013 με βάση τα κριτήρια που έθεσε το υπουργείο.
Το Γ.Ν. Γουμένισσας λειτουργεί τόσες δεκαετίες παρέχοντας αξιοπρεπέστατες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας. Ακόμη και τώρα μέσα στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, προσφέρουμε αγόγγυστα τις πολύτιμες υπηρεσίες μας στον κόσμο της περιοχής.
Εν κατακλείδι, εμείς ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου μας, με ΣΥΣΣΩΜΗ την τοπική κοινωνία και όλους τους φορείς της περιοχής, δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα εμποδίσουμε ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ αυτήν την επικίνδυνη πολιτική».

Περισσότερα

Έμπρακτη αγάπη-συμπαράσταση στον πάσχοντα η Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο προγραμματισμένος κύκλος των αιμοδοσιών για το έτος 2023, των μελών της Τράπεζας Αίματος των “Ἁκριτών” Πολυκάστρου. […]

Δείτε ακόμα