Πολιτική

Οργάνωση και προβολή

Ασφαλώς και χρειάζονται στήριξη γιά την επίλυση των όποιων προβλημάτων τους οι καρπουζοπαραγωγοί του νομού.

Ασφαλώς και χρήσιμη η πρόσφατη παρέμβαση του υφυπουργού ψηφιακής διακυβέρνησης και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υφίσταται, όμως, και μία παράμετρος, που χρήζει της ανάλογης με της προηγούμενες προσοχής.

Είναι η παράμετρος της έλλειψης συγκεκριμένης τοπικής πολιτικής, σε ό,τι αφορά αφ’ ενός μεν στην οργάνωση της διάθεσης του προϊόντος, αφ’ ετέρου δε στην ανάδειξή του σε προϊόν ονομασίας προέλευσης και στην ευρύτατη συστηματική προβολή του ως τέτοιου. Ό, τι, δηλαδή, συμβαίνει με … πλειάδα πλέον τοπικών προϊόντων από όλη την χώρα, που «πλημμυρίζουν» τις τηλεοπτικές συχνότητες και το διαδίκτυο με ελκυστικά διαφημιστικά μηνύματα, αποκτώντας πανελλήνια φήμη και «ανεβάζοντας» παντού τα ποσοστά ζήτησης. Βεβαίως, κάποιες ποσότητες κιλκισιώτικου καρπουζιού, κυρίως από εκτάσεις του πρώην δήμου Πικρολίμνης, με «επίκεντρο» τα δύο Αγιονέρια, συγκαταλέγονται στα εξαγόμενα προϊόντα.

Όμως, και αυτές θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες και άλλες σημαντικές θα μπορούσαν να διοχετευθούν σε κάθε σημείο, γωνιά και άκρη της χώρας, αν δεν υφίσταντο το προαναφερθέν έλλειμμα οργάνωσης συστηματικής διάθεσης και η ανυπαρξία συστηματικής «επιθετικής» προβολής.

Επομένως, είναι και θέμα των ιδίων των καρπουζοπαραγωγών του νομού αλλά και των αρμοδίων ή σχετιζομένων φορέων της τοπικής διοίκησης και του αγροτικού τομέα η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των καλλιεργητών προϊόντων σαν το καρπούζι, διά της αναλήψεως πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της συστηματικότερης οργάνωσης της διάθεσής τους και της συστηματικότερης προβολής τους.

Είναι βέβαιον, ότι σ’ αυτήν την περίπτωση τα μνημονευθέντα προβλήματα τουλάχιστον θα αμβλυνθούν σημαντικά, πολύ δε περισσότερο εφ’ όσον το καρπούζι του Κιλκίς, και δη της περιοχής των Αγιονερίων, καταστεί … εμπορικό σήμα.

Ό,τι, δηλαδή, έχει συμβεί με αγροτικά προϊόντα άλλων περιοχών, που πριν αυτήν την εξέλιξη ήταν γνωστά κυρίως, αν όχι αποκλειστικώς, μόνον εντός των τοπικών ορίων. Ιδού, λοιπόν, «πεδίον δόξης λαμπρόν» γιά τους τοπικούς άρχοντες και αγροτικούς παράγοντες του νομού Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]