Αθλητισμός

Ο Σ.Ορφανίδης ζεί στις καρδιές των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών

Οι άνθρωποι πεθαίνουν «πραγματικά» όταν λησμονούνται.

Και ο αείμνηστος αδικοχαμένος ιδρυτής του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του «Μαχητή» Σταύρος Ορφανίδης «θα παραμείνει αθάνατος», οπως αναφερόταν στον τίτλο του «Μαχητή» την επομένη της μεταστάσεώς του, ακριβώς επειδή ζη στην μνήμη και τις καρδιές όλων και δεν λησμονείται.

Απτή έμπρακτη βεβαίωση του ασφαλούς αυτού του λόγου η αθρόα προσέλευση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών γιά την τρίτη διοργάνωση μεταξύ τους αγώνων εις μνήμην Σταύρου Ορφανίδη.

γώνων, που διεξήχθησαν φέτος στο δημοτικό στάδιο Κιλκίς και όπως κάθε χρόνο ανήμερα της ονομαστικής εορτής του ιδρυτή του «Μαχητή» που ως εκδότης «αγκάλιασε» απο την πρώτη στιγμή τον χώρο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου και αθλητισμού αφιέρωντας σελίδες …«ων ουκ έστιν αριθμός» γιά την ανάδειξη και προβολή των θεμάτων, ζητημάτων και προβλημάτων του σε τοπική, περιφερειακή και πανελλήνια κλιμακα, συμβάλλοντας τα μέγιστα είτε στην προώθηση είτε στην επίλυσή τους αναλόγως προς την περίπτωση και γενικότερα περιβάλλοντας τον εν λόγω χώρο με το απαραίτητο δημοσιογραφικό κύρος.

Στο προσκλητήριο του διοργανωτή φορέα που φέτος ήταν ο Κιλκισιακος ανταποκρίθηκαν πλην αυτών της δικής του ομάδας, οι παλαιμαχοι του Κιλκισιακού και Φίλων, της ΑΕ Πολυκάστρου και της ενιαίας των Μ.Αλεξάνδρου δημοτικής ενότητας Δοϊράνης και Εθνικού ΣΣ Μουριών, που απέδειξαν στον αγωνιστικο χώρο το κατά παράφρασιν του αντιστοίχου προσκοπικού συνθήματος, «μια φορά ποδοσφαιριστής, για πάντα ποδοσφαιριστής», ανακαλώντας με το κέφι, την ζωντάνια και την …άσβεστη μνήμη όσον αφορά στην γνώση των «μυστικών» της «στρογγυλής θεάς», μοναδικές στιγμές του κιλκισώτικου ποδοσφαίρου από το ένδοξο παρελθόν του.

Η εκδήλωση ξεκίνσε με σύντομους χαιρετισμούς του εμπνευστή της, παλαιμάχου διαιτητή, Γιώργου Δήμπαλα, του εκδότη του «Μαχητή» Δημήτρη Ορφανιδη και του δημοσιογράφου και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Σταύρου Φάσσου.

Ακολούθησε η απονομή κυπέλλων και στις πέντε, ή μάλλον τρεις συν μια …ενισχυμένη εις διπλουν, καθώς και αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους ποδοσφαιριστές.

Ακολούθησαν οι ημίωροι γώνες, δύο δεκαπενταλέπτων ημιχρονίων, με το θέμαμα …να περισσεύει και τα αποτελέσματα …να μην έχουν καμμία σημασία και απλώς παρατίθενται …γιά την ιστορία:

Κιλκισιακος-Μ.Αλεξανδρος ΔΕ Δοϊράνης/Εθνικός ΣΣ Μουριών 3-0

Κιλκισιακος και Φίλοι-ΑΕ Πολυκάστρου 0-0

Κιλκισιακός και Φίλοι-Μ.Αλέξανδρος ΔΕ Δοϊράνης/Εθνικός ΣΣ Μουριών 4-0

ΑΕ Πολυκάστρου-Κιλκισιακός 2-2

Οπως αναφέρθηκε σε όλους τους παίκτες περίσσεψαν το κέφι και η ζωντάνια ενώ …παραδόξως απουσίασαν οι …κράμοτες.

Και ενώ οπως επίσης σημειώνεται, τα αποτελέσματα δεν «λένε» τίποτε, αυτές που …«λένε πολλά» η και «τα πάντα» είναι οι συνθέσεις όλων των ομάδων, που αποπνέουν δόξα, τιμή, ήθος και …διαρκές «άρωμα» ποδοσφαιρικής ποιότητας, επαληθεύοντας και τον κανόνα με το παλιό κρασί αλλά και την στρατιωτική έκφραση γιά …τον «παλιό»:

ΑΟ Κιλκισιακός

Μιχαηλίδης, Γ.Παναγιωτίδης, Καραμπίδης, Δελήπαλτας, Σιδηρόπουλος, Ιωαννίδης, Χαριτωνίδης, Χοτζουδης,
Λαζαρίδης, Ιωσηφίδης, Ζαμανόπουλος, Χρ.Κετικίδης, Χαρ. Κετικίδης, Σημαιοφορίδης, Τριανταφυλλίδης, Τομπουλίδης

ΑΕ Πολυκάστρου

Τσόνογλου, Καραγεωργούδης, Μουρατίδης, Παυλίδης, Ιωαννιδης, Γ.Παρδάλης, Τουλκερίδης, Θεολόγου, Γεωργιάδης, Μελεκιδης, Π.Ιωαννίδης, Σιωπίδης, Μπάτσης, Λάμπρου, Ευθυμιάδης, Δεβετζοπουλος

Κιλκισιακός και Φίλοι

Χατζόπουλος, Κεσίδης, Λουκοβίτης, Καραδήμος, Καλπάκης, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος, Μιχαηλίδης, Σαχινίδης, Ζιάκας, Π.Παναγιωτίδης, Κατσαμάκης, Νικολαϊδης, Ιωαννίδης, Χαλκίδης, Καρακίδης, Παπαδόπουλος, Σκούπρας.

Μ.Αλέξανδρος/Εθνικος ΣΣ Μουριών

Περδικίδης, Παπακώτας, Θ.Κωτούλας, Παπαδόπουλος, Μάρκου, Σισμανίδης, Μηλιωρίτσας, Κουσαγιαννίδης, Παναγιωτιδης, Κοροβέτσι, Θεοχαρίδης, Θεοδοσιάδης.

Απολυτως ταιριαστή με το πνεύμα της διοργάνωσης και η διαιτησία των Τάκη Ασβεστόπουλου, Νίκου Καζακιδη και Γιώργου Δήμπαλα

Μετά το πέρας των αγώνων ο διοργανωτής σύλλογος ΑΟ Κιλκισιακός παρέθεσε με ιδιαίτερη φροντίδα δεξίωση προς όλους τους συμμετασχόντες παλαιμάχους ποδοσφαιριστές. Το «ραντεβού» ανανεώθηκε γιά τον επόμενο χρόνο με διοργανωτή σύλλογο τον ΑΟ Κιλκισιακός και Φιλοι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]