Γενικά

Ώρες ευθύνης για τους δημότες της Παιονίας και στην καθαριότητα

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ένας από τους τομείς λειτουργίας των ΟΤΑ οι οποίοι δεν έχουν σταματήσει την δραστηριότητα λόγω της πανδημίας είναι ο τομέας της καθαριότητας.

Δυστυχώς λόγω των ειδικών συνθηκών, οι οποίες σχετίζονται με τις προσωρινές απουσίες τριών εργαζομένων στο εν λόγω τομέα για τον δήμο Παιονίας τα δεδομένα για την απρόσκοπτη συνέχιση των αποκομιδών είναι σε οριακό επίπεδο, καθώς εκτός των άλλων ετούτη την περίοδο υπολειτουργούν και άλλοι τομείς του δήμου, που μπορούν να συνεπικουρήσουν στην αποστολή του τομέα καθαριότητας.

Για τον λόγο αυτό όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ιωάννης Συμεωνίδης είναι αναγκαίο οι δημότες να αναπροσαρμόσουν ορισμένες από τις αρνητικές πρακτικές του παρελθόντος, αλλά και να εντάξουν νέες θετικές, άμεσα.

Με αυτό τον τρόπο συνέχισε και τους εαυτούς των θα προστατέψουν αποτελεσματικότερα, και παράλληλα θα συνδράμουν ουσιαστικά στο να μην συνεχισθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει σ την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Για παράδειγμα επειδή ετούτη την περίοδο οι καθαρισμοί ιδιωτικών χώρων παράγουν μεγάλες ποσότητες από κλαδιά καλόν είναι τόνισε να μην τους εναποθέτουν στους κάδους απορριμμάτων και πέριξ αυτών αλλά να φροντίζουν για την καύση τους τηρώντας τις διατάξεις ασφαλείας.

Επίσης να μην αφήνουν μεγάλα αντικείμενα, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα και άλλα δίπλα σε κάδους και μάλιστα σε ώρες που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό το ποιος ευθύνεται, ώστε να επιβληθούν και τα σχετικά πρόστιμα.

Παράλληλα να αποφεύγουν την εναπόθεση μέσα στους πράσινους κάδους των σταχτών από τα τζάκια, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος αναφλέξεων στο εσωτερικό τους, όπως συνέβη πρίν λίγα εικοσιτετράωρα σε κάδο της οδού σχολείων στην Αξιούπολη, με αποτέλεσμα αυτός να καεί ολοσχερώς.

Ευαισθησία και συμμόρφωση στα προβλεπόμενα θα πρέπει να επιδειχθεί από πλευράς των δημοτών στο θέμα χρήσης των μπλέ κάδων ανακύκλωσης, στους οποίους όπως έχει αποδειχθεί επιρρίπτουν κοινά απορρίμματα και επίσης μάσκες και γάντια, τα οποία την περίοδο της πανδημίας χρησιμοποιούν ευρέως.

Τα τελευταία απαγορεύεται ρητά να τα εναποτίθενται σε κάδους ανακύκλωσης.

Εξ ου και η πρόσφατη εγκύκλιος (6.4.20) του υπουργείου εσωτερικών για την απόσυρση των σχετικών κάδων έξω από όλες τις μονάδες υγείας, ως μέτρο αποφυγής διασποράς του φονικού ιού.

Η συμβολή – συμμόρφωση των δημοτών στα παραπάνω, όπως δήλωσε ο κ.Συμεωνίδης, δεν συνιστά μόνον πράξη ευθύνης σε μία δύσκολη περίοδο για όλη την κοινότητα, είναι ταυτοχρόνως μία ένδειξη σεβασμού προς τους εργαζομένους στον τομέα της καθαριότητας, οι οποίοι σε μία τόσο δύσκολη περίοδο συνεχίζουν να εργάζονται για όλους εμάς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Καιρός να ενωθούμε»

Την μνήμη της γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνισμού του Πόντου τίμησαν, με εκδήλωσή τους το Σάββατο 13.5.23, οι φίλοι του […]

Γίνεται… πιό συχνά;

Παιδαγωγικό συνέδριο στο Κιλκίς με… εκατόν εικοσιπέντε (125) συμμετοχές, εκ των οποίων οι εκατό (100) από… όλη την χώρα και […]