Πολιτισμός

«Ονειρική» η πρώτη στο Κιλκίς συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης

Μια αξέχαστη συναυλία, την πρώτη της στην πόλη του Κιλκίς, έδωσε την Τετάρτη 2.7.14, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου. Η ΚΟΘ, χάρισε μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο κοινό του Κιλκίς, δίνοντάς του την ευκαιρία να «ταξιδέψει» στον διαχρονικό και όμορφο κόσμο της κλασικής μουσικής.
Και το πολυπληθές κοινό, όμως, που κατέκλυσε το θέατρο λόφου Αγίου Γεωργίου, «αγκάλιασε» με θέρμη και συγκίνηση την ΚΟΘ, χαρίζοντάς της το θερμό του χειροκρότημα.
Η κορυφαία αυτή συναυλία, που παρόμοιά της δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά στο Κιλκίς με την συμμετοχή ενός από τα πιο αξιόλογα και μεγαλύτερα συμφωνικά σχήματα της χώρας, διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής Κιλκίς, με αφορμή την συμπλήρωση 101 χρόνων από την Μάχη του Κιλκίς και την απελευθέρωση της πόλης.
Η Κ.Ο.Θ., τιμώντας αυτήν την επέτειο, παρουσίασε γνωστά αριστουργήματα του κλασικού ρεπερτορίου, υπό την διεύθυνση της εξαίρετης μαέστρου με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό Ζωής Τσόκανου, με την σύμπραξη της εξαιρετικής σοπράνο Βάσως Βαϊούλη που τα τελευταία χρόνια κατοικεί με την οικογένειά της και εργάζεται στο Κιλκίς.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας περιελάμβανε την «Εισαγωγή» και την άρια «Ah chi mi dice mai» από την όπερα «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ, την «Εισαγωγή» και την άρια «Porgi amor qualcher ristor» από την όπερα «Οι Γάμοι του Φίγκαρο» του Μότσαρτ, το πρελούδιο από τη γ’ πράξη της όπερας «Τραβιάτα» και την άρια «D’amor sull ali rosee» από την όπερα «Ο Τροβαδούρος» του Βέρντι. Αντιστοίχως, στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε ένα από τα σημαντικότερα έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου, η υποβλητική Συμφωνία αρ. 9 σε μι-ελάσσονα, έργο 95 του Ντβόρζακ, γνωστή και ως «Συμφωνία του Νέου Κόσμου» με τη συμμετοχή 60 κορυφαίων μουσικών της ΚΟΘ.
Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, πολυπληθές κοινό, στελέχη της ΚΟΘ, καθώς και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του φορέα Γεώργιος Βράνος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Μετά την εκλογή Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης στο δήμο Παιονίας