Κοινωνία

Όμορφες στιγμές στην συνάντηση αποφοίτων 1968-69 του τότε Γυμνασίου Αρρένων Κιλκίς

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26.3.16 η συνάντηση αποφοίτων σχολικού έτους 1968-69 του τότε Γυμνασίου Αρρένων Κιλκίς.

Μεταξύ άλλων, στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε και ο άρχων πρωτοψάλτης του ιερού μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς Κωνσταντίνος Γαϊτανίδης, που αφιέρωσε στους συγκεντρωθέντες τρία δημοτικά τραγούδια, τα οποία ερμήνευσε μαζί με δύο άριστους μαθητές του, τους Χρήστο Κυριακίδη και Χρήστο Κατσαούνη, με την συνοδεία του πρωτοψάλτη του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Χρήστο Λαφτσίδη στο ακκορντεόν, δημιουργώντας μιάν εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες ο κ. Γαϊτανίδης είπε, μεταξύ αλλων, και τα εξής:

«Αγαπητοί συμπολίτες. 1969-2016: 47 χρόνια από τότε που εγκαταλείψατε τις αίθουσες του σχολείου μας, όπου μέσα σ’ αυτές μας εδίδαξαν οι καθηγητές μας, να αποκτήσουμε τα εφόδια εκείνα, ώστε να μπορέσουμε να «παλέψουμε» μέσα στο «εργαστήριο» της ζωής. Τους καθηγητές τους θυμόμαστε και έτσι πρέπει τους δασκάλους. Οσοι ζουν να τους έχει καλά ο Θεός και όσοι «έφυγαν» στους ουρανούς, αιωνία τους η μνήμη.

Φίλοι συμμαθητές «όνειρα από όλους τότε γιά μία σταδιοδρομία στο «καμίνι» της βιοπάλης. Πολλοί από σας πήγατε στα πανεπιστήμια, και το αξίζατε, καθώς θυμάμαι οι περισσότεροι ήσασταν ταλαντούχοι μαθητές και με ήθος και παιδεία.

Αλλοι ρίχτηκαν στο «καμίνι» της ζωής.

Εχω την αίσθηση ότι κατά τα δύο τμήματα του λυκείου αποκαταστάθηκαν. Τώρα είμαστε συνταξιούχοι. 47 χρόνια, φίλοι, κι όμως, νομίζουμε ότι ήταν χθες. Μέσα στην σκληρή κοινωνία που δεν χαρίζεται ο καθένας μας έδωσε τον δικό του αγώνα. Να κάνει οικογένεια, παιδιά, να τα σπουδάσει, να τα αποκαταστήσει.

Ετσι τα χρονια περνούν και εμείς «καταφορίζουμε» προς Θεού. Αυτό δεν σημαίνει, οτι το «βάζουμε κάτω».

Γιά να κερδίσουμε την ζωή πρέπει να έχουμε υψηλό φρόνημα. Προτού σταματήσω μ’ αυτά τα λίγα λόγα που σας είπα θα ήθελα να επαινέσω τον συμμαθητή Χρήστο Ανδρεανίδη και την παρέα του, γιά την όλη διοργάνωση. Σας θυμίζω ακόμη ο κληρικός που ήταν μαζί του στο ίδιο θρανίιο ο π. Πολύκαρπος Δίντσιος εκοιμήθη προ δύο ετών στα Κάτω Πορρόια, όπου ήταν τριάντα χρόνια εφημέριος. Αιωνία του η μνήμη. Εύχομαι σε όλους σας καλή υγεία και να έχετε πάντα χαρά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Προτάσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Στ. Μάλγαρη γιά στάσιμα έργα αρμοδιότητας ΠΚΜ

Σειρά προτάσεων για στάσιμα έργα αρμοδιότητας της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας διατυπώνει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Στέφανος Μάλγαρης, ασκώντας συθγχρόνως κριτική […]

Δεν έμεινε… στα λόγια!

Το ότι η κατάσταση σε ό, τι αφορά στο θέμα των αδεσπότων ζώων έχει παρουσιάσει εδώ και κάποιο διάστημα θεαματική […]