Πολιτική

Εγκρίθηκε ομοφώνως ο κανονισμός λειτουργίας των λαϊκών αγορών

Η κατάθεση υπομνήματος γιά τα προβλήματα των σπουδαστών στο ΤΕΙ Κιλκίς, από αντιπροσωπεία της παράταξης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών η υποία ανέπτυξε και προφορικώς τις θέσεις και προτάσεις της προκάλεσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 28.9.15.
Τα αιτήματα διατυπώθηκαν κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεως ενώ αναμένεται να αποτελέσουν θέμα συνάντησης της αντιπροσωπείας με το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατόπιν προσκλήσεως του τελευταίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά πάσαν πιθανότητα εντός της εβδομάδος.

Σημειώνεται, ότι στο υπόμνημα δίνεται έμφαση στην παρατεινόμενη μη μετακόμιση του ιδρύματος στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του, στις πρακτικές συνέπειες αυτής της καθυστέρησης, όσον αφορά στην χρήση του τεχνικού εξοπλισμού, στην μη ύπαρξη φοιτητικής εστίας στο Κιλκίς και στις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Ως προς τα θέματα ημερήσιας διάταξης, αυτό που απασχόλησε περισσότερο την συνεδρίαση, ήταν το σχετικό με τον νέο ενιαίο κανονισμό λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών, που λειτουργούν στην περιοχή ευθύνης του δήμου Κιλκίς.
Ο νέος κανονισμός, τον οποίο εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πρόδρομος Πεντζερετζής, εγκρίθηκε ομοφώνως από το σώμα.

Ο κ. Πεντζερετζής απάντησε και σε διευκρινιστικές ερωτήσεις γιά την πρόσφατη εμποροπανήγυρι Κιλκίς τονίζοντας ότι τα μεγάλα φετινά έσοδα οφείλονται αφ’ ενός μεν στην πολύ καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των χώρων, χάρη στην οποία πολλαπλασιάσθηκαν σημαντικά οι συμμετοχές, αφ’ ετέρου δε στην διαδικασία είσπραξης των μισθωμάτων και στους εξονυχιστικούς ελέγχους, όσον αφορά στις ταμειακές μηχανές (σημειώθηκαν μόνο δεκαπέντε παραβάσεις).
Ανέφερε δε, ότι το πλαίσιο λειτουργίας της εμποροπανηγύρσεως του Κιλκίς θα εφαρμοσθεί από του χρόνου σε όλες τις εμποροπανηγύρεις στην περιοχή ευθύνης του δήμου, ώστε να είναι και πιό ελκυστικές και πιό αποδοτικές.

Τέλος, γνωστοποίησε την πρόθεση της δημοτικής αρχής, σημαντικό μέρος των εσόδων να διατίθενται γιά μικρά έργα υποδομής και κοινωνικές πρωτοβουλίες, που δεν έχουν άλλες «πηγές» χρηματοδότησης.
Κατά πλειοψηφίαν εγκρίθηκε ο απολογισμός και ισολογισμός δήμου Κιλκίς οικονομικού έτους 2014. Σημειώεται, ότι τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας με επικεφαλής τον Παύλο Τονικίδη, δήλωσαν «παρών» διευκρινίζοντας ότι δεν διαφωνούν επί της ουσίας αλλά διατηρούν την επιφύλαξη, ότι ο απολογισμός-ισολογισμός του συγκεκριμένου έτους αφορούσε σε πεπραγμένα άλλης δημοτικής αρχής έως τον Μάιο και άλλης κατά το υπόλοιποι διάστημα.

Με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο απολογισμός-ισολογισμός της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ με τις ψήφους της πλειοψηφίας αντίστοιχος του νομικού προσώπου παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο Βλάσιος Γ. Σκορδέλης

Γεννήθηκε στην Στενήμαχο Ανατολικής Ρωμυλίας (Βόρεια Θράκη) το έτος 1830 και πέθανε στην Αθήνα το 1898. Μετά την αποφοίτησή του […]