Γενικά

«Τραβούσαν» βίντεο σε σχολείο του Κιλκίς και προσήχθησαν στο ΑΤ

Σε βιντεοσκόπηση χώρων και μαθητών σχολείου του Κιλκίς χωρίς άδεια προέβησαν την Πέμπτη 25.5.17 δύο άγνωστοι, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του διευθυντή, ο οποίος, κάλεσε την αστυνομία, όργανα της οποίας προσήγαγαν τους ανωτέρω στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς.

Εκεί οι δύο τους συστήθηκαν ως στελέχη του φορέα εθελοντισμού της υπάτης αρμοστείας του ΟΗΕ γιά τους πρόσφυγες, δηλώντας ως δημοσιογράφος ο ένας και ως εικονολήπτης ο άλλος, ότι βιντεοσκοπούσαν ετοιμάζοντας ντοκυμανταίρ γιά λογαριασμό της και πιο συγκεκριμένα κινηματογραφούσαν την καθημερινή ζωή μιάς οικογένειας προσφύγων που στεγάζεται στο Κιλκίς και βρίσκεται σε πρόγραμμα της ΜΚΟ «Omnes».

Υστερα από επίμονη απαίτηση του διευθυντή, ο οποίος κινήθηκε στο πλαίσιο που ορίζουν η νομοθεσία και οι σχετικές εγκύκλιοι του υπουργείου παιδείας, όσον αφορά τόσο στην διαδικασία εικονοληψίας σε σχολικές μονάδες όσο και στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ο εικονολήπτης προέβαλε τις συγκεκριμένες στιγμές.

Ακολούθησε διαβούλευση, και τα δύο στελέχη της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ αποχώρησαν υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο υλικό στην παραγωγή του ντοκυμανταίρ.

Σημειώνεται, ότι στην εικονοληψία χώρων και μαθητών του σχολείου αντέδρασαν και αρκετοί γονείς και κηδεμόνες, που αντελήφθησαν την δραστηριότητα των δύο αγνώστων, καθώς η βιντεοσκόπηση συνέπεσε με το σχόλασμα κάποιων τάξεων.

Και ήταν ακριβώς αυτός ο «θόρυβος», που προκάλεσε την παρέμβαση του διευθυντή, ο οποίος στην συνέχεια απαίτησε και είδε τα στιγμιότυπα, που τον ώθησαν στο να καλέσει την αστυνομία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα