Πολιτική

«Σφοδρά πυρά» Μάκη Βορίδη κατά της κυβέρνησης ….γιά τα πάντα

Γιά όλα τα μείζονα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας αλλά και τα θέματα, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, μίλησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αττικής της ΝΔ Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης, στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15.2.18 στο Πολύκαστρο, με διοργανώτρια την νομαρχιακή διοικούσα επιτροπή (ΝΟΔΕ) Κιλκίς.

Καθηλωτικός στον λόγο του ο πρώην υπουργός και ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου με κομματικά στελέχη της ΝΔ σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος, τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, τους δύο δημάρχους Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη και Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη, που απηύθυναν και σχετικούς χαιρετισμούς αλλά και αρκετούς φίλους του κόμματος κυρίως από την περιοχή του δήμου Παιονίας, αναφέρθηκε στο θέμα της σύστασης προανακριτικής επιτροπής γιά την υπόθεση του «σκανδάλου» της «Νοβάρτις», τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά με αφορμή και το πρόσφατο περιστατικό εμβολισμού πλοίου του λιμενικού σώματος στην περιοχή των Υμίων και στο Σκοπιανό που βεβαίως κατά μείζονα λόγο αφορά και στην περιοχή μας λόγω γειτνιάσεως με το κράτος των Σκοπίων.

Ιδιαίτερη αναφορά ο κ. Βορίδης έκανε στο ζήτημα της «Νοβάρτις», επισημαίνοντας ότι πρόκειται γιά μία «μεθοδευμένη κυβερνητική επιλογή», παρεθέτοντας πληθώρα στοιχείων και δεδομένων, πέραν των πολιτικών απόψεων υποστηρίζοντας «ότι πρόκειται γιά μία υπόθεση που επί της ουσίας δεν θα οδηγήσει πουθενά σε ό,τι αφορά στα πολιτικά πρόσωπα με εξαίρεση το νυν κυβερνητικό στέλεχος Παναγιώτη Κουρουμπλή», επισημαίνοντας την θετική της ΝΔ γιά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής και ζητώντας να πράξει το ίδιο η κυβέρνηση γιά την περίπτωση του Πάνου Καμμένου στην υπόθεση πώλησης πυρομαχικών σε αραβικά κράτη.

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, τόνισε ότι η ΝΔ δεν θα δεχθεί να έλθει το θέμα γιά ψηφοφορία στην Βουλή με διαφορετικές θέσεις από πλευράς των δύο κυβερνητικών εταίρων αφήνοντας να εννοηθεί ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει τον τρόπο να πιέσει σε πολιτικό επίπεδο προς την κατεύθυνση αυτή.
Τέλος, αναφέρθηκε στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκτιμώντας ότι θα επιφέρουν πολλά προβλήματα στην λειτουργία της εάν προωθηθούν οι κυβερνητικές αλλαγές με την επαναφορά του συστήματος της απλής αναλογικής και τον ορισμό γενικού γραμματέα στους ΟΤΑ α’ βαθμού που επί της ουσίας θα περιορίσει τον ρόλο της αιρετής διοίκησής του.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ/ΝΔ Κωνσταντίνος Βιολιτζής, ο οποίος γιά ακόμη μία φορά στην τοποθέτησή του το τελευταίο διάστημα έκανε αναφορά στο θέμα της ενότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει την παράταξή του.

Περισσότερα

Δεξίωση του επανεκλεγέντος δημάρχου Κ.Σιωνίδη προς τους υποψηφίους της παράταξης «Παιονία της Προόδου»

Ευχαριστήρια δεξίωση παρέθεσε ο επανεκλεγής δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης προς τους υποψηφίους της δημοτικής παράταξης «ΠΑΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ» την Τρίτη […]

Δείτε ακόμα