Γενικά

Ομαλή η επάνοδος στα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης

Στα σχολεία επέστρεψαν οι μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, όπως και οι μαθητές των λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Θεόδωρος Χριστοφορίδης, τα πάντα κύλησαν ομαλά κατά τα προβλεπόμενα από πλευράς του υπουργείου παιδείας και τους ελέγχους γιά τα αυτοδιαγνωστικά τεστ, με την εκπαιδευτική διαδικασία να διενεργείται κανονικά.

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου η προσέλευση των μαθητών και γονέων, με τις προβλεπόμενες βεβαιώσεις και τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους ανά χείρας να είναι την Δευτέρα 10.5.21 η εικόνα έξω από τα σχολεία.

Μοναδικό αξιοσημείωτο πρόβλημα στην κατά τα άλλα ικανοποιητική εικόνα της πρώτης ημέρας επανέναρξης δια ζώσης μαθημάτων, ήταν αυτό που σχετίζονταν με μαθητές οι οποίοι λόγω ελλείψως ΑΜΚΑ των γονέων τους δεν διέθεταν βεβαιώσεις ελέγχων λόγω μη προμήθειας των αυτοδιαγνωστικών τεστ, όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς Σωτήριος Μαρκάδας.

Ένα πρόβλημα, που γιά έναν αριθμό μαθητών αντιμετωπίσθηκε με την προμήθεια του συστήματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με την αγορά του από πλευράς των γονέων, και το οποίο θα αντιμετωπισθεί γιά τους υπολοίπους σήμερα, με την χορήγηση προσωρινού αριθμού, ώστε να επιτραπεί και σε αυτούς η προσέλευση στα μαθήματα, εάν, βεβαίως, το σχετικό τεστ είναι αρνητικό.

Τέλος, σημειώνεται ότι με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στις τάξεις των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων από τις καταστάσεις των αδιάθετων, με τα σχετικό αριθμό όσων δεν έχουν προσέλθει μέχρι την περασμένη Παρασκευή 7.5.21 να έχει περιορισθεί στους 64 επι συνόλου άνω των 560 εκπαιδευτικών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]