Αθλητισμός

Πρωταθλητής ΤΕ ΟΧΕ Θεσσαλονίκης παίδων ο Αλέξανδρος Αξιούπολης

Την σημαντικότερη επιτυχία στην ιστορία της σημείωσε η χειροσφαιρική ομάδα παίδων του Αλέξανδρου Αξιούπολης, «χαρίζοντας» στον σύλλογο μία από τις μεγαλύτερές του συνολικώς.

Ειδικότερα ο Αλέξανδρος Αξιούπολης ανεδείχθη πρωταθλητής Κ.Μακεδονίας (ΤΕ ΟΧΕ Θεσσαλονίκης) παίδων και προκρίθηκε στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος της εν λόγω κατηγορίας, όπου θα συμμετάσχουν συνολικώς οτώ ομάδες.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αξιουπολίτικου συλλόγου, που ομάδα του ηλικιακής κατηγορίας προκρίνεται στα τελικά ενός πανελληνίου πρωταθλήματος, και η επιτυχία αυτή «αντανακλά» στο κιλκισιώτικο χειρόσφαιρο συνολικώς, ενώ συνιστά λόγο αθλητικής γιορτής για την Αξιούπολη.

Ωστόσο, στις τάξεις της ομάδας και του συλλόγου έχει ήδη «σημάνει συναγερμός» εν όψει της τελικής φάσεως, και η προετοιμασία γι’ αυτήν ξεκίνησε και αναμένεται εντός του αμέσως προσεχούς διαστήματος να ενταθεί.

Οι αγώνες της τελικής φάσης ή, αλλιώς, «φάιναλ έιτ» θα διεξαχθούν από την Κυριακή 2 έως και την Τετάρτη 5-8-20, στο κλειστό γυμναστήριο Συκεών Θεσσαλονίκης, με διοργανωτική μέριμνα του τοπικού συλλόγου Φοίβου.

Εφ’ όσον δεν υπάρξει ανεπιθύμητη εξέλιξη στο θέμε της πανδημίας, και οι αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργήσουν, έστω και στο πλαίσιο των όποιων υγειονομικών πρωτοκόλλων, η πρωταθλήτρια ΤΕ ΟΧΕ Θεσσαλονίκης χειροσφαιρική ομάδα παίδων του Αλέξανδρου Αξιούπολης αναμένεται να έχει στο πλευρό της πολλούς φίλους της, έτσι που να διαθέτει και το «όπλο» της ένθερμης ηθικής συμπαράστασης στην «μάχη» για πανελλήνια πλέον διάκριση.

Η πορεία προς τον τίτλο
Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης αναδείχθη πρωταθλητής ΤΕ ΟΧΕ Θεσσαλονίκης παίδων, με απολογισμό εννέα νικών και μόλις μιάς ήττας (εντός έδρας από τον Φοίβο Συκεών Θεσσαλονίκης), ενώ δύο αγώνες δεν διεξήχθησαν λόγω του «απαγορευτικού» γιά τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού.

Ειδικότερα η ομάδα της Αξιούπολης έφερε τα εξής αποτελέσματα:

-Με ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης 29-25 (εκτός), 31-19 (εντός)

-Με Άρη Θεσσαλονίκης 28-15 (εντός), 29-21 (εκτός)

-Με ΑΕΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης 27-15 (εκτός), 24-17 (εντός)

-Με Φοίβο Συκεών Θεσσαλονίκης 24-33 (εντός), 29-27 (εκτός)

-Με ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 28-20 (εκτός)

-Με ΑΕ Πανοράματος Θεσσαλονίκης 23-16 (εντός)

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]