Κοινωνία

Ομάδα μαθητριών του 1ου λυκείου Κιλκίς βραβεύθηκε σε διαγωνισμό του ΟΗΕ

Σε διαγωνισμό του υπουργείου παιδείας και της υπηρεσίας του ΟΗΕ στην χώρα μας γιά την βιώσιμη ανάπτυξη με θέμα «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» συμμετέσχε τον περασμένο Δεκέμβριο η β’ τάξη του 1ου γενικού λυκείου Κιλκίς.

Ο διαγωνισμός, μία προσομοίωση συζήτησης στην έδρα του ΟΗΕ, διενεργήθηκε το τριήμερο από 16 έως 18.12.16 στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης και την ομάδα του 1ου λυκείου Κιλκίς συγκροτούσαν οι μαθήτριες Μαρία Πετρίδου, Μαρία Τσοπανίδου και Αθανασία Μουλιώτα, οι οποίες επιμελήθηκαν θέμα σχετικό με την διαχείριση των υδατικών πόρων.

Η επιχειρηματολογία τους και η εκ μέρους των συνολική παρουσίαση του θέματος είχαν ως τιμητικό επακόλουθο την βράβευσή τους από τον Οργανισμό.

Συγχρόνως απέσπασαν τα εύσημα του υπευθύνου επικοινωνιακής ανάπτυξης της ελληνικής υπηρεσίας του ΟΗΕ (UNRIC) Δημήτρη Φατούρου, ο οποίος πριν λίγες ημέρες επισκεφθηκε το σχολείο τους.

Σε έγγραφη δήλωσή του με την ευκαιρία της επίσκεψής του ο κ Φατούρος αναφέρει τα εξής:

«Με μερικούς μόνο από τους σούπερ μαθητές της β’ λυκείου του 1ου γενικού λυκείου Κιλκίς, με τους οποίους είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα και να συζητήσω μαζί τους για τον ΟΗΕ και το έργο του.

Οι μαθητές επέλεξαν έναν στόχο από τους 17 του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη και με χαρά φωτογραφήθηκαν μαζί του.

Τους ευχαριστώ πολύ και τους εύχομαι κάθε επιτυχία σε ό,τι και να κάνουν !
Καλή πρόοδο σε όλους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]