Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του συλλαλητηρίου του Π.Α.Μ.Ε

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ενημερωτικής δράσης του ΠΑΜΕ Κιλκίς εν όψει του πανελλαδικού συλλαλητηρίου του Σαββάτου 1.11.14 στην Αθήνα.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Την Παρασκευή 10.10.14, με την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου στην πλατεία Ειρήνης, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της προετοιμασίας των ταξικών δυνάμεων για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 1.11.14.
Το προηγούμενο διάστημα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ μαζί με τον σύλλογο γυναικών Κιλκίς (μέλος της ΟΓΕ) πραγματοποίησαν συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε εμπορικά καταστήματα, σε αγροτικές περιοχές και γειτονιές, καλώντας την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγουν στο προσκήνιο, να οργανώσουν την πάλη τους απέναντι στην επίθεση που δέχονται από κυβέρνηση, ΕΕ και Μονοπωλιακούς ομίλους. Κάλεσαν τον λαό να βγάλει συμπεράσματα από την εμπειρία του και να μην περιμένει από τα πάνω σωτήρες, που θα του λύσουν τα προβλήματα, μιάς και ποτέ στην ιστορία δεν δόθηκαν δικαιώματα στο λαό, αν αυτός πρώτα δεν τα είχε διεκδικήσει με θυσίες ακόμα και με αίμα.
Η δίμηνη δράση του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική και διεκδίκησης αξιοπρεπών συνθηκών δουλειάς και διαβίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, δείχνει ότι «πέφτει» σε γόνιμο «έδαφος». Υπηρετεί την ανάγκη να δοθεί εργατική, λαϊκή, μαζική και συντονισμένη απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα. Αυτό αποδεικνύεται τόσο από τα μαζικά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας αυτές τις μέρες, όσο και από τις αποφάσεις εργατικών κέντρων, ομοσπονδιών, πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συλλόγων αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, συλλόγων συνταξιούχων, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών, οι οποίες ξεπέρασαν τις 500.
Γι’ αυτό το λόγο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συνεχίζουν να θέτουν το θέμα συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού, θα συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση και εμπλουτισμό της δράσης τους το επόμενο εικοσαήμερο, ώστε και ο λαός του Κιλκίς να δώσει δυναμικό παρών την 1η του Νοέμβρη στην Αθήνα, ώστε να ακουστεί η λαϊκή θέληση και λαϊκή φωνή που λέει: ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΠΛΟΥΤΗ».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα