Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στο Σ.Σ. Μουριών

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα που κατασκευάστηκε στο σιδηροδρομικό σταθμό Μουριών με σκοπό την αντιπλημμυρική προστασία του οικισμού.

Η παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής κρίθηκε απαραίτητη, δοθέντος ότι το παλαιό τεχνικό έργο αδυνατούσε να συγκρατήσει τα όμβρια ύδατα που μεταφέρονται από το Μπέλλες στο Σ.Σ. Μουριών με συνέπεια να πλημμυρίζει συχνά ο οικισμός.
ΓΕΦΥΡΑ ΣΣ ΜΟΥΡΙΩΝ

ΓΕΦΥΡΑ ΣΣ ΜΟΥΡΙΩΝ
Οι κύριες εργασίες κατασκευής ξεκίνησαν τον Απρίλιο και περιλάμβαναν την αποξήλωση του ασφαλτικού οδοστρώματος, την καθαίρεση του προβληματικού τεχνικού (γέφυρας), τον καθαρισμό τμήματος του ρέματος, την απομάκρυνση των φερτών υλικών και της αυτοφυούς βλάστησης, την κατασκευή νέου τεχνικού, τοιχίων αντιστήριξης, φρεατίου συλλογής ομβρίων, τη διαμόρφωση της τελικής κλίσης του πυθμένα, την κατασκευή ασφαλτοτάπητα και σιδηρών κιγκλιδωμάτων σε όλο το τμήμα της κατασκευής.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης επισήμανε ότι το με το νέο αντιπλημμυρικό έργο θεραπεύτηκε μια μεγάλη πληγή στο Σ.Σ. Μουριών που για πολλά χρόνια ήταν ευάλωτος στα καιρικά φαινόμενα και κάθε φορά που έβρεχε πλημμύριζαν σπίτια και οικόπεδα.
ΓΕΦΥΡΑ ΣΣ ΜΟΥΡΙΩΝ
Υλοποιήσαμε ένα έργο υποδομής και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής για τους κατοίκους της περιοχής που ταλαιπωρήθηκαν επί μακρόν από τις πλημμύρες και θωρακίσαμε την περιοχή τόνισε.

Το αντιπλημμυρικό έργο, προϋπολογισμού 197.593,498ευρώ, υλοποιήθηκε με ιδίους πόρους του Δήμου Κιλκίς.

Περισσότερα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]

Δείτε ακόμα