Γενικά

Ολοκληρώθηκε η λειτουργία της σχολής γονέων

Σε κλίμα γιορτινό και ενθουσιώδες πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της φετινής περιόδου λειτουργίας των ομάδων της σχολής γονέων της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου. Η σχολή γονέων συνέχισε φέτος την λειτουργία της σε συνεργασία με τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και συντονίστρια την ψυχολόγο, M.Sc. Έλλη Φρεγγίδου, υπό την αιγίδα της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου και του σεβασμιώτατου μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, καθώς επίσης και την συνεχή μέριμνα του αρχιμανδρίτη π. Απόστολου Πορτοκαλίδη.
Φέτος, την σχολή γονέων παρακολούθησαν σαράντα γονείς με παιδιά όλων των ηλικιών. Πρόκειται για ανθρώπους ιδιαίτερα δραστήριους και ενεργητικούς, που καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους και την ενεργό συμμετοχή τους στις ομάδες. Στην διάρκεια λειτουργίας των ομάδων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ουσιαστικότερη επικοινωνία με τα παιδιά μας, το ρόλο του ’’καλού’’ και ’’υπεύθυνου’’ γονιού, τις μαθησιακές δυσκολίες, την πειθαρχία και την οριοθέτηση στη συμπεριφορά του παιδιού, τον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στα σημερινά οικονομικά και κοινωνικά επίπεδα, καθώς και πληθώρα άλλων θεμάτων σχετικά με το γονεϊκό και συζυγικό ρόλο. Οι ομάδες έχουν χαρακτήρα βιωματικό και όχι διδακτικό, γεγονός που επιτρέπει το μοίρασμα των εμπειριών μεταξύ των μελών και τη δημιουργία ενός οικείου περιβάλλοντος διαλόγου. Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν θέματα που τους απασχολούν προς συζήτησιν, με αποτέλεσμα την εξατομικευμένη προσέγγιση κάθε θέματος ή προβλήματος.
Επιπροσθέτως, την φετινή χρονιά, η σχολή γονέων κατέβαλε μια πρώτη προσπάθεια συντονισμού ενός δικτύου εθελοντών, η οποία στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις και δράσεις εθελοντισμού σε κοινωνικούς φορείς του νομού μας, όπως το ΚΔΑΠΜΕΑ και το “Βοήθεια στο Σπίτι”, ενισχύοντας το έργο τους, ενώ διοργανώθηκε εκδήλωση με θέμα «Κυκλοφοριακή αγωγή και παιδί: Η παρέμβαση του γονέα».
Τα μέλη της σχολής γονέων, ανανέωσαν το «ραντεβού» τους για το Φθινόπωρο, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων