Γενικά

Ολοκληρώθηκαν τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λειτουργία των τμημάτων για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14. Τα μαθήματα διεξήχθησαν στο 1ο Γενικό Λύκειο του δήμου Κιλκίς και οι εκπαιδευόμενοι, που εντάχθηκαν σε τμήματα επιπέδου Α1 (διάρκειας 125 ωρών) και Α2 (διάρκειας 175 ωρών), κατάφεραν να αναπτύξουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. Σε όλους όσοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης του αντίστοιχου επιπέδου.
Νέα τμήματα θα επαναλειτουργήσουν από τον προσεχή Σεπτέμβρη σε διάφορες περιοχές του Νομού Κιλκίς, οπότε και θα κοινοποιηθεί ο τρόπος παραλαβής και κατάθεσης των αιτήσεων. Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Πληροφορίες στην Υπεύθυνη Εκπαίδευσης Κιλκίς Σοφία Β. Πεγκλίδου, τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937131192 (ώρες επικοινωνίας 9:00- 13:00)
E-mail: [email protected] , [email protected]

Περισσότερα
Δείτε ακόμα