Πολιτική

ΕΚ Κιλκίς: «Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα»

Στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της προσεχούς Πέμπτης 12.11.15 ανακοίνωσε ότι συμμετέχει το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Κιλκίς, με σύνθημα «Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα, να ανατρέψουμε τα προηγούμενα».

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς συμμετέχει στην εξαγγελθείσα 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ γιά την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αλλά και κάθε πολίτη στην συγκέντρωσή μας που θα γίνει στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας γιά μία ακόμη φορά έπειτα από έξι χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των «μνημονίων» καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του τρίτου «μνημονίου» δημοσιονομικής προσαρμογής που ισοπεδώνουν και καταργούν ότι έχει απομείνει «όρθιο».

Είναι προφανές ότι και αυτή η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει με την ίδια «φιλοσοφία» τις πολιτικές τιμωρητικής λιτότητας, φτώχειας και εξαθλίωσης.

Τα αποτελέσματα της φιλελεύθερης αυτής πολιτικής είναι τραγικά γιά την κοινωνία και την οικονομία.
Τα λουκέτα στις μικρομεσαίες πολλαπλασιάζονται, παρασύροντας την ανεργία σε νέα πρωτοφανή επίπεδα, στατιστική 27% και πραγματική 32%, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι μισθοί και οι συντάξεις γκρεμίζονται αφου προγραμματίζεται κατάργηση των επικουρικών και νέα μείωση του ποσοστού αποπληρωμής που θα αφορά και τους ήδη συνταξιούχους ενώ οι περικοπές θα αφορούν και τις συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ.

Την ίδια ώρα οι όροι αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας κατά 70% διαμορφώνονται με ατομικές συμβάσεις εργασίας, ο κατώτατος μισθός δεν επανήλθε στα 751 ευρώ πάνω από ένα εκατομμύριο συνάδελφοί μας παραμένουν απλήρωτοι από τρεις μέχρι δώδεκα μήνες, η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία γίνεται καθεστώς, τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα βρίσκονται υπό κατάργηση ενώ οι κλαδικές συμβάσεις αποτελούν είδος προς εξαφάνιση.

Εν μέσω ύφεσης και κεφαλαιακών ελέγχων εξετάζουν την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή ρυθμός αύξησης των δανείων σε καθυστέρηση αυξάνεται. Ειδικά σε συγκεκριμένες κατηγορίες δανείων οι καθυστερήσεις είναι εκτός ελέγχου με τα περισσότερα προβλήματα να παρουσιάζονται στα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

Το εκπαιδευτικό σύστημα και το σύστημα υγείας διαρκώς υποβαθμίζονται και τα νοικοκυριά μας βιώνουν την ακρίβεια στα βασικά είδη ανάγκης.
Απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε: Πέμπτη 12 Νοεμβρίου όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]