Πολιτική

Οξύτατη κριτική Θ.Βαφειάδη στην διοίκηση δήμου Κιλκίς

«Το πρόβλημα με τον τόπο είναι, ότι δεν υπάρχει δυναμική εκπροσώπηση σε κεντρικό επίπεδο».

Το «αιχμηρό» αυτό «βέλος», όσον αφορά στην συνολική τοπική διοίκηση, «εκτόξευσε» ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» της μειοψηφίας Θόδωρος Βαφειάδης, διατυπώνοντας τις θέσεις του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης 10.6.20.

Ο κ. Βαφειάδης άσκησε κριτική στην διοίκηση του δήμου γιά τον συνολικό τρόπο λειτουργίας της. Έτσι, αναφερθείς στην ενημέρωση από πλευράς δημάρχου Δημήτρη Κυριακίδη γιά τα όσα διαδραματίσθηκαν στον δήμο κατά την διάρκεια του «απαγορευτικού» γιά την ανάσχεση της διασποράς του νέου «κορωνοϊού», δήλωσε ότι αυτή «δημιουργεί την αίσθηση, ότι βρισκόμαστε σε… άλλο δήμο, καθώς στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα».

Όσον αφορά στο θέμα της κινητικότητας, είπε, ότι ,σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του δήμου, η διοίκηση πρέπει να διακρίνει τους δραστήριους υπαλλήλους, που παράγουν έργο, από εκείνους που δεν αποδίδουν.

Ο κ. Βαφειάδης χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την από πλευράς δήμου προώθηση της ηλεκτρονικής «πλατφόρμας» στην λειτουργία των υπηρεσιών, επισημαίνοντας, ωστόσο, ως δηλωτικό επιτυχίας του συστήματος το να λαμβάνουν οι πολίτες εγκαίρως τα όποια απαιτούμενα έγγραφα, ώστε να προωθούν τα όποια αιτήματα ή υποθέσεις τους.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην διανομή υγειονομικού υλικού από τον δήμο σε σχολεία, ιδρύματα και υπηρεσίες, ασκώντας κριτική στο ότι αυτή δεν έγινε από το υπηρεσιακό προσωπικό αλλά από πολιτικά πρόσωπα του δήμου.

Με αφορμή δε τον πρόσφατο «θόρυβο» σχετικώς με ενδεχόμενο μετεγκατάστασης στρατιωτικών συγκροτημάτων από τον νομό σε άλλες περιοχές αλλά και με την μετακίνηση του διοικητή του τμήματος ασφαλείας Κιλκίς σε άλλη υπηρεσία της διεύθυνσης αστυνομίας Κιλκίς, ο κ. Βαφειάδης εφέστησε την προσοχή των εκπροσώπων των τοπικών αρχών, δημοτικών και λοιπών, καθώς, όπως τόνισε, «με τέτοια θέματα κανείς δεν παίζει».

Τέλος άφησε «αιχμή» και στο θέμα της κήρυξης της περιοχής του πρώην δήμου Κρουσίων (Κρουσσών) σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κατά την περίοδο του Πάσχα ύστερα από «έντονα μεν, φυσιολογικά δε» καιρικά φαινόμενα: «Μήπως γιά να προκηρυχθούν έργα με κατ’ευθείαν αναθέσεις αντί διαγωνισμού;».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]