Πολιτική

Οικογένειες προσφύγων στεγάσθηκαν σε ξενοδοχειακή μονάδα του Σ.Σ. Μουριών

Σε ξενοδοχειακό συγκρότημα του Σ.Σ. Μουριών μετεγκαταστάθηκαν στις 3.15 το μεσημέρι της Τετάρτης 226 πρόσφυγες Συριακής καταγωγής που μεταφέρθηκαν με επτά λεωφορεία από κέντρα φιλοξενίας της Κ.Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα από δομή φιλοξενίας στο Δερβένη, οικογένεις με τα παιδιά τους όπου ζούσαν σε αφόρητες συνθήκες μέσα στην παγωνιά.

Η επιλογή αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο κυβερνητικής απόφασης γιά στέγαση προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχειακές μονάδες, στο πλαίσιο συμφωνιών με τους ιδιοκτήτες, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα κέντρα φιλοξενίας, και όσα δεν πληρούν κατάλληλες προϋποθέσεις διαμονής να καταργηθούν.

Όπως δήλωσαν δεν γνώριζαν για την μεταφορά των προσφύγων ούτε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης αλλά ούτε και ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.

Η εξέλιξη αυτή αν και αναμενόμενο, προκάλεσε την ενόχληση του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ και πρώην υφυπουργού Γιώργου Γεωργαντά αναφορικώς με το ότι δεν υπήρξε ενημέρωση γιά τον χρόνο μετεγκατάστασης των προσφύγων-μεταναστών στο συγκεκριμενο ξενοδοχειακό συγκρότημα, με επακόλουθο να αιφνιδιασθούν οι κάτοικοι και να προκληθούν αντιδράσεις.

Κυβερνητική πηγή αντέτεινε το ότι οι βουλευτές ήταν προ καιρού ενήμεροι της απόφασης γιά την χρήση των ξενοδοχειακών μονάδων, και η μονάδα του Σ.Σ. Μουριών συμπεριλαμβάνεται στην σχετική κατάσταση ύστερα από συμφωνία με την διεύθυνσή της.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα