Πολιτισμός

«Ιστορικοί περίπατοι» με αρχιτέκτονες στην πόλη του Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς και τον σύλλογο αρχιτεκτόνων νομού Κιλκίς ανακοινώθηκε ότι έπειτα από την επιτυχία και το υψηλό ενδιαφέρον που σημείωσε κατά την περυσινή χρονιά, συνεχίζεται και φέτος η δράση “Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα”. Η πρώτη οργανωμένη περιήγηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου. Όσοι πολίτες ή ομάδες πολιτών επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο email [email protected] και στο τηλέφωνο 2341353413.
Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, που υλοποιήθηκε πρώτη φορά πέρσι στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων της επικής Μάχης και απελευθέρωσης του Κιλκίς, είναι η γνωριμία των πολιτών με τα κτίρια- σταθμούς του Κιλκίς, που ναι μεν αντικρύζουν καθημερινά, αλλά δεν έχουν βαθύτερη γνώση της μοναδικής ιστορίας που “κουβαλούν”.
Η δράση, που περιλαμβάνει περιήγηση στην πόλη από μέλη του συλλόγου αρχιτεκτόνων, με μία ωριαίας διάρκειας διαδρομή σε επιλεγμένα κάθε φορά ιστορικά κτίρια και σημεία της πόλης, όπως στα δίδυμα κτίρια του στρατοπέδου Διαλέττη, στην αναπαλαιωμένη αποθήκη της «Αυστροελληνικής», στον «Κήπο», στο λαογραφικό μουσείο (πρώην οκτατάξιο γυμνάσιο), στο αναπαλαιωμένο επιμελητήριο (πρώην Εθνική Τράπεζα), στο Σαλάτς, στην παλιά νομαρχία, στο λουτρό, στο μέτωπο κατοικιών επί της οδού Μητροπόλεως, στο Πολυάνειο ωδείο (πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο, οικοτροφείο και κατηχητικό) απευθύνεται τόσο σε πολίτες, όσο και στα σχολεία.
Στα σχολεία, η δράση υλοποιείται με την συνεργασία των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς και του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς.
Οι οργανωμένες περιηγήσεις για τους πολίτες ή τις ομάδες πολιτών (π.χ. φορείς, συλλόγους, κτλ) θα λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες μηνιαίες συναντήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην Ζωή Τζήμητρα (email: [email protected], τηλέφωνο 23413 53413).

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]