Γενικά

Οι «μικροί» διασώστες του 7ου ΔΣ Κιλκίς «πήραν τα φώτα» από τους «μεγάλους»

Το 7ο δημοτικό σχολειο Κιλκίς «Γεώργιος Σεφέρης» φιλοξένησε την Τρίτη 28.4.15 τους διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μικροί διασώστες” που υλοποίησε η δ’ τάξη του σχολείου.
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
Το διοικητικό συμβούλιο και η πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Φραγγίδου ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και με πολλή χαρά στην πρόσκληση της σχολικής συμβούλου Ιωάννας Αρβανίτη και του δάσκαλου της τάξης Χαράλαμπου Αθανασιάδη.
Στόχος του προγράμματος ήταν να δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα και οι γνώσεις ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν την επιθυμία για βοήθεια προς το συνάνθρωπό μας σε περίπτωση ανάγκης, διότι πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να δίνονται τέτοιου είδους ευκαιρίες από τη μικρή ηλικία για ευαισθητοποίηση και κοινωνική προσφορά. Με αυτό το σκεπτικό το πρόγραμμα θα αποτελέσει έναν οδηγό που θα τα βοηθήσει να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε σαυτούς που θα τις έχουν ανάγκη.
Όταν η εκπαίδευση των μαθητών ολοκληρώθηκε, επιδόθηκε σε όλους βεβαίωση ως “Μικροί Διασώστες” από την γιατρό Μαρία Γεωργίου.
Στις 28 Απριλίου οι “μικροί” διασώστες γνώρισαν τους “μεγάλους”. Η κ. Φραγγίδου ως πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. του Κιλκίς, απευθυνόμενη στα παιδιά, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αυτής της προσφοράς, ενώ ο Χρήστος Σφαιρίδης, αρχηγός των διασωστών Κιλκίς και η διασώστρια Δέσποινα Μηλιαράκη, αναφέρθηκαν στην ιστορία και τις πολλαπλές δράσεις του συλλόγου, ο οποίος δέχεται καθημερινά την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του, συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις του συλλόγου όποτε και όπου χρειαστεί.
Η παρουσία της ομάδας των διασωστών του ΕΕΣ υπήρξε εξαιρετική, όπως εντυπωσιακή ήταν και η προβολή της ιστορίας και των δραστηριοτήτων του συλλόγου.
Όλοι τους αγκάλιασαν την προσπάθεια αυτή των μαθητών, χάρηκαν ιδιαίτερα όταν αντίκρυσαν τα γλυκά πρόσωπα τους, και τα χαμόγελά τους, κάτι που τόνισαν στην εισαγωγή τους τόσο η κ. Φραγγίδου όσο και η σχολική σύμβουλος κ. Αρβανίτη. Ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ένα τέτοιο πρόγραμμα και μάλιστα με τη συμμετοχή του ΕΕΣ.
Ελπίζουμε αυτό να είναι ένα ξεκίνημα στον καθημερινό αγώνα για προσφορά και διακονία, αντίδωρο αγάπης προς το συνάνθρωπό μας. Οι μικροί μαθητές απέδειξαν πως πρωτεργάτες σε αυτό το έργο ανθρωπιάς μπορούν να είναι όχι μόνο οι μεγάλοι αλλά και οι μικροί. Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να γνωρίζουμε πως η παρουσία και η συμβολή του ΕΕΣ ήταν, είναι και θα είναι απαραίτητη και δεδομένη.
Για την συμμετοχή λοιπόν αυτή, την αγάπη και το ενδιαφέρον του ΕΕΣ, η διεύθυνση του σχολείου, η σχολική σύμβουλος, ο δάσκαλος της τάξης αλλά και τα ίδια τα παιδιά, αισθάνονται την ανάγκη να τους ευχαριστήσουν θερμά».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]