Πολιτισμός

Οι δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου Ρυζίων

Γράφει η Ράνια Αντωνίου

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε αγιασμός συμβολίζοντας την έναρξη της φετινής πολιτιστικής χρονιάς για τον πολιτιστικό σύλλογο Ρυζίων.

Στις 28 Οκτωβρίου γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα η Εθνική μας Επέτειος και στις 20 Νοεμβρίου διενεργήθηκαν οι αρχαιρεσίες, από τις οποίες προέκυψε το νέο διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον Βασίλειο Πετρίδη, αντιπρόεδρο τη Μαρία Τζώγλη, γενική γραμματέα την Αγγελική Αργυροπούλου, ταμία τη Δέσποινα Ναλμπαντίδου και μέλος τον Γεώργιο Αντωνίου.

Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πραγματοποιήθηκαν οι εξής εκδηλώσεις:

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου έγινε η φωταγώγηση της Φάτνης, η οποία πλαισιώθηκε με ποιήματα που απήγγειλαν τα παιδιά του αιδικού χορευτικού τμήματος, με ύμνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια που ερμήνευσε η χορωδία γυναικών του συλλόγου και με χορούς που παρουσίασαν με ιδιαίτερη χάρη τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά συγκροτήματα. Εκ μέρους του συλλόγου στους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν ψητά κάστανα και κρασί.

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στην Ονειρούπολη Δράμας, όπου παιδιά και συνοδοί ψυχαγωγήθηκαν συμμετέχοντας στις εορταστικές δραστηριότητες.

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων, στο προαύλιο του σχολείου, άναψε η μεγάλη φωτιά του Κόλιντε. Η φωτιά με τους πολλούς συμβολισμούς και τη μεγάλη συμμετοχή, τα παραδοσιακά εδέσματα και το κόκκινο κρασί, τα παραδοσιακά τραγούδια και οι χοροί συνεπήραν τους παρευρισκόμενους. Ένα πατροπαράδοτο έθιμο που χάνεται σε βάθος χρόνου και αναβιώνει με επιτυχία κάθε χρόνο ο σύλλογος.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, όπου τυχερή αναδείχθηκε η Δέσποινα Οργαντζή, στην οποία επιδόθηκε μια αγιογραφημένη εικόνα.

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου το Χορευτικό Συγκρότημα Εφήβων έλαβε μέρος στο “8ο Παιδικό Φεστιβάλ”, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον κοινωνικό πολιτιστικό οργανισμό δήμου Δέλτα και το κέντρο νεότητας Χαλάστρας – χορευτικό Χαλάστρας. Στο διήμερο αυτό φεστιβάλ συμμετείχαν χορευτικά από διάφορες περιοχές, ενδεικτικά αναφέρουμε από την Ηγουμενίτσα, την Καστοριά, τη Ρόδο, την Άσσηρο, την Καβάλα και τον Βαθύλακο.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Ρυζίων με τη συνεχή προσπάθεια και το μεράκι των μελών του διοικητικού συμβουλίου, με τη μεταδοτικότητα και την ορθή καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου, Μαίρης Συμεωνίδου, με την ακούραστη διάθεση προσφοράς και εθελοντισμού, καταφέρνουν να δημιουργούν όμορφες στιγμές πολιτισμού με χρώμα παράδοσης.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα