Γενικά

Επαρχιακή οδός Κιλκίς – Ευκαρπίας – Κεντρικού … ή «πίστα» αγώνων;

Πριν λίγες ημέρες προκλήθηκε θόρυβος γιά το τροχαίο δυστύχημα στο τρίτο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κιλκίς-Πολυκάστρου, που είχε ως επακόλουθο την κινητοποίηση των κατοίκων του τρίτου συνοικισμού εργατικών κατοικιών, οι οποίοι ζητούν την λήψη και εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας.

Και όπως σ’ αυτήν την περίπτωση το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» είχε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψιν γιά τους κινδύνους πρόκλησης θανατηφόρου τροχαίου, έτσι και τώρα, μετά πλήρους γνώσεως του λόγου επανέρχεται σε παλαιότερες επισημάνσεις του γιά ένα ακόμη οδικό τμήμα-«λαιμητόμο» εξ αιτίας της συμπεριφοράς οδηγών σ’ αυτό.

Πρόκειται γιά το τμήμα της επαρχιακής οδού Κιλκίς-Ευκαρπίας-Κεντρικού από την βόρεια έξοδο-είσοδο, μετά την διασταύρωση προς Αργυρούπολης μέχρι την διασταύρωση προς Ξηρόβρυση και Ζαχαράτο.

Ενα τμήμα, το οποίο φαίνεται, ότι τουλάχιστον σε μερίδα οδηγών φαντάζει …πίστα αγώνων, εξ ου και το ότι εκεί ….καταργούνται συμπλέκτης και φρένο, και υπάρχει …μόνο γκάζι τόσο από όσο και προς το Κιλκίς.

Τι κι αν σε κάποια σημεία, όπως στο ύψος της διασταύρωσης προς δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ) αλλά και μπροστά από δύο πολύ γνωστά κέντρα αναψυχής και διασκέδασης υπάρχει σήμανση, που απαγορεύει την ταχύτητα άνω των 50 χιλιομέτρων!

Προφανώς από κάποιους οδηγούς αυτό «ερμηνεύεται» ως 50 χιλιόμετρα …το δεκαπεντάλεπτο! (Χώρια που από όλους θεωρείται …απλό «διακοσμητικό στοιχείο»!).
Όσο γιά προσοχή, …άστ’ να πάνε!

Είναι, λοιπόν, λογικό να …«τρέμει το φυλλοκάρδι» τόσο των πεζών και των ποδηλατών, που διέρχονται συχνά από εκεί, όσο και των συνετών οδηγών.

Κατόπιν όλων αυτών το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» απευθύνει έκκληση προς πάσα αρμόδια υπηρεσία της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης και παν αρμόδιο πρόσωπο: Λάβετε αμέσως μέτρα, που να μην περιορίζονται σε απλό πύκνωμα της σήμανσης.

Θα πολλαπλασιάσετε τα «μπλόκα» της τροχαίας, θα εντάξετε το τμήμα στον αστικό ιστό ώστε να τοποθετηθούν φωτεινή σηματοδότες τουλάχιστον σε τρία σημεία, θα καταφύγετε στο ημίμετρο των επιβραδυντών ταχύτητας («σαμαριών»), θα τοποθετήσετε ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης ταχύτητας και θα «ράβετε κοστούμι» γιά κάθε παράβαση διά της ηλεκτρονικής επιβολής προστίμων, δεν ξέρουμε τι θα κάνετε αλλά …κάντε το!
Κάντε το ΤΩΡΑ, και όχι αφ’ ότου θρηνήσουμε τον πρώτο νεκρό! (Μικροτραυματισμοί αλλά και τραυματισμοί έχουν ήδη συμβεί αρκετοί τα τελευταία αρκετά χρόνια!).

Κάντε το ΤΩΡΑ ώστε να έχει και νόημα και το κυριώτερο, αποτέλεσμα.
Πριν πάει κάτι «στραβά» και αρχίσουν οι πάντες καθένας «τον μακρύ και τον κοντό του».

Χώρια που ο αδικοχαμένος ή οι αδικοχαμένοι σε τροχαίο δυστύχημα είναι σαν όλους τους νεκρούς: Δεν γυρίζουν πίσω.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]