Γενικά

Οδηγίες στους δημότες του Κιλκίς για την καθαριότητα

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προστασίας που λαμβάνει ο δήμος Κιλκίς για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού, η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης θα διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση με ελάχιστο προσωπικό εργαζομένων, αρκετοί εκ των οποίων θα κάνουν χρήση των αδειών ειδικού σκοπού.

Με όλες της της δυνάμεις η αρμόδια αντιδημαρχία θα εργαστεί ώστε και η πόλη του Κιλκίς και οι οικισμοί του δήμου να είναι καθαροί. Για να επιτευχθεί όμως αυτός ο σκοπός χρειάζεται και η βοήθεια και κατανόηση των δημοτών.

Η αντιδημαρχία καθαριότητας, ανακύκλωσης και διαχείρισης πρασίνου ζητά από τους δημότες να επιδείξουν πνεύμα ατομικής ευθύνης και συνεργασίας στο δύσκολο τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων.

Οι δημότες καλούνται:

– Να μη βγάζουν τα σκουπίδια τους οποιαδήποτε στιγμή της ώρας. Να τοποθετούν προσεκτικά τα απορρίμματα στους κάδους το πρωί ή αργά το βράδυ.

– Να περιορίσουν την εναπόθεση προϊόντων κλαδέματος ή ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους και στα πεζοδρόμια. Καλό είναι να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας (τηλ. επικοινωνίας 23413 52288) ώστε το συνεργείο να ενημερώνεται για να παραλαμβάνει και να απομακρύνει έγκαιρα αυτά τα είδη.

Στους εργαζομένους έχουν χορηγηθεί μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά υγρά) για να διευκολυνθούν στο έργο τους.

Δήμος, εργαζόμενοι και δημότες, ως μια αδιάσπαστη αλυσίδα, θα εργαστούν για την καθαριότητα, για την προστασία της δημόσιας υγείας όλων μας.

Με τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση, η αντιδήμαρχο καθαριότητας, ανακύκλωσης και διαχείρισης πρασίνου ευχαριστεί εκ των προτέρων όλους τους δημότες για τη συνεργασία.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα