Κοινωνία

«Ο νέος κορωνοϊός κυριαρχεί στην επικαιρότητα, αλλά μην ξεχνάμε και τον καρκίνο του μαστού»

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποίησε την Παρασκευή 23-10-20 η 1η τοπική μονάδα υγείας (ΤΟΜΥ) Κιλκίς, σε συνεργασία με το κέντρο υγείας Κιλκίς, στο προαύλιο του κτιρίου, με αφορμή την διεθνή ημέρα καταπολέμησης του καρκίνου του μαστού (25η Οκτωβρίου).

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Με έντονη την συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στα μέτρα έναντι του νέου κορωνοϊού, διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του υπουργείου υγείας σχετικό με την νόσο καθώς και ροζ κορδελάκια ευαισθητοποίησης.

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στην αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού γιά την σπουδαιότητα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.
Το κοινό ανταποκρίθηκε, η απήχηση υπήρξε σημαντική, και σε αρκετά σημεία πραγματοποιήθηκε διάλογος με τους πολίτες
Είναι πολύ σημαντικό, σε περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, όπου η πανδημία είναι το φλέγον ζήτημα της επικαιρότητας, να υπενθυμίζουμε στους πολίτες την σοβαρότητα της πρόληψης και στα υπόλοιπα θέματα υγείας, και δη του καρκίνου του μαστού.

Την ίδια ημέρα, παράλληλα με την ανωτέρω εκδήλωση, διανεμήθηκε και έντυπο υλικό στους πολίτες, που αφορούσε στην σωστή χρήση της μάσκας και στην άυλη συνταγογράφηση».-

Περισσότερα
Δείτε ακόμα