Κοινωνία

Ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης

Με ιδιαίτερες τιμές η Θεσσαλονίκη τιμά και φέτος τον πολιούχο της Άγιο Δημήτριο. Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη, ενώ οι πιστοί με σεβασμό στην Εκκλησία τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Κλήρος και λαός με την χρήση μάσκας και με την διατήρηση της απαιτούμενης απόστασης προσευχήθηκαν, για να τιμήσουν τον προστάτη τους.
Χοροστάτησε ο μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ενώ παρέστησαν οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος και Φίλιππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

Ο μητροπολίτης Κιλκισίου αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου τονίζοντας την αφοσίωση του στην Εκκλησία. Μίλησε για την ζωντανή παρουσία του Αγίου στην πόλη και για την θαυμαστή προσφορά του σε κάθε κρίσιμη περίοδο για την Θεσσαλονίκη. «Ο Άγιος Δημήτριος δικαιώθηκε μέσα απο την πίστη» σημείωσε ο Σεβασμιώτατος και συμπλήρωσε ότι «είναι ένα λαμπρό παράδειγμα για την πνευματική μας ζωή. Είναι ο σύντροφός μας στα δικά μας προβλήματα, στις δικές μας ανησυχίες. Μας ελευθερώνει και μας ενδυναμώνει με την ιδιαίτερη χάρη του, ώστε να αγαπήσουμε την πνευματική άσκηση».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]