Κοινωνία

Ο εθελοντισμός έχασε τον πιστό υπηρέτη του Μιχ. Αλεξανδρίδη

Από την Κυριακή 12.2.23 η κοινωνία του Κιλκίς στερείται για πάντα της παρουσίας του Μιχάλη Αλεξανδρίδη, ενός ανθρώπου που στα 64 χρόνια της ζωής του το όνομά του κατέστη συνώνυμο τηε κοινωνικότητας και του εθελοντισμού, της ενεργού αναμίξεως στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα και της προσφοράς σ’ αυτούς τους τομείς και χώρους.

Ο εκ Κρηστώνης καταγόμενος συμπολίτης δραστηριοποιήθηκε στα κοινά του τόπου από την εφηβική ακόμη ηλικία του.

Υπήρξε ενεργό μέλος συλλόγων και φορέων με αντικείμενα που τον εξέφραζαν, όπως προστασία του περιβάλλοντος, ποιότητα ζωής, κοινωνική αλληλεγγύη κλπ.

Έτσι, έδωσε το «παρών» σε δραστηριότητες αλλά και κινητοποιήσεις γιά την προστασία της φύσης και αναβάθμισης του περιβάλλοντος στους ορεινούς όγκους του νομού (Κρούσια, Μπέλλες, Πάικο), εντάχθηκε, ύστερα από πλήρη εκπαίδευση, στην δύναμη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στήριξε τις εθελοντικές αιμοδοσίες, ανταποκρίθηκε σε προσκλητήρια για απορρύπανση και βελτιωτικές παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και γενικώς λειτούργησε σε όλη του την ζωή ως συνειδητοποιημένος ενεργός πολίτης, κερδίζοντας την γενική εκτίμηση και προσφέροντας φωτεινό παράδειγμα προς μίμησιν.

Όλα αυτά συνδυάσθηκαν με ένα υποδειγματικό ήθος και ανθρωπιά, που τον καθιστούσαν πρόσωπο γενικής αποδοχής, από εκείνα που προσδίδουν ποιότητα στις ανθρώπινες σχέσεις κάθε κοινωνίας.

Και η κοινωνία του Κιλκίς ως τέτοιο πρόσωπο, τέτοιο πολίτη και τέτοιο άνθρωπο θα τον έχει γιά πάντα στην «καρδιά» της, παραδίδοντας την μορφή του ανεξίτηλη στην συλλογική μνήμη.

Γι’ αυτό ακριβώς δεν θα ξεχαστείς ποτέ, αξιομακάριστε αδελφέ μας Μιχάλη Αλεξανδρίδη.

Στους οικείους του το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή», διερμηνεύοντας τα αισθήματα της κιλκισιώτικης κοινωνίας, εύχεται την εξ ύψους παρηγορία.

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]