Κοινωνία

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στα Ρύζια

Με σεβασμό και εθνική υπερηφάνεια απότισαν φόρο τιμής στους Ήρωες του 1940 οι κάτοικοι των Ρυζίων, οι οποίοι παρέστησαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος με τελετάρχη τον πρόεδρό του, Βασίλειο Πετρίδη.

Η εκδήλωση άρχισε με τον εκκλησιασμό, την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και τη Δοξολογία.

Για το Έπος του ’40 μίλησε η μαθήτρια του Γυμνασίου, Μαρία Παπά, η οποία απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Στη συνέχεια ετελέσθη επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου, έγινε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Βασίλειο Ραμπιάδη και από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, Γεώργιο Αντωνίου.

Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων από παιδιά της σχολικής και προσχολικής αγωγής και όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρέλαση, στην οποία έλαβαν μέρος μέλη του Συλλόγου με παραδοσιακές φορεσιές και τμήματα παιδιών.

Περισσότερα

Αποδόθηκε ο οφειλόμενος φόρος τιμής στην μνήμη του ήρωα εφέδρου ανθυποσμηναγού Σ.Μαυροματίδη

Τελετή αποκαλυπτηρίων της πινακίδας ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού Πηγής σε οδό «Ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12.3.23, στον εν […]

Δείτε ακόμα

Αεικίνητος

Στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 16.3.23 συμμετέσχε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Παππάς. «Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία, δικαιοσύνη και […]