Γενικά

Μήνυμα Α.Βεργίδη και Κ.Σιωνίδη για την “Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα”

«Η Μακεδονία ήταν και είναι κεντρικός άξονας του Ελληνισμού, αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητάς του.

Τιμούμε με βαθιά ευγνωμοσύνη όλους όσοι με το αίμα της καρδιάς τους αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Μακεδονίας, αντλώντας δύναμη από τα ιδανικά του ελληνικού πολιτισμού και την Ορθόδοξη πίστη μας.

Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, να τους τιμούμε, να αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα αλληλεγγύης, αυταπάρνησης και εθνικής ομοψυχίας που προσέθεσαν στην Ιστορία, όλοι όσοι αγωνίστηκαν για την Ελευθερία της Μακεδονίας.

Αιωνία τους η μνήμη»

Μήνυμα δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη

Την Κυριακή, 16 Οκτωβρίου, όλοι οι Έλληνες και ιδιαίτερα εμείς οι Μακεδόνες τιμούμε την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα, ενός αγώνα που ένωσε όλους τους Έλληνες με κοινό στόχο την ανάκτηση της Μακεδονικής γης.Στην πρώτη γραμμή, βρέθηκαν απλοί άνθρωποι από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, οι οποίοι αγωνίστηκαν κι έπεσαν ηρωικά στα χώματα της Μακεδονίας, για την ελευθερία.
Ύψιστο ηθικό χρέος μας να διατηρήσουμε και να προστατεύσουμε τη σπουδαία και ανεκτίμητη αυτή παρακαταθήκη, για να μπορούμε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.
Τιμή και δόξα στους αθάνατους ήρωες!”
Περισσότερα
Δείτε ακόμα