Γενικά

Ο Αφγανός που κακοποίησε δύο ανήλικες, τα ροζ βίντεο και η επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο ξενοδοχείο των Μουριών

Συγκλονίζει η υπόθεση κακοποίησης δύο ανήλικων κοριτσιών μέσα σε ένα ξενοδοχείο στις Μουριές Κιλκίς τον περασμένο Σεπτέμβριο. Δράστης φέρεται να είναι ένας 70χρονος Αφγανός, ο οποίος κατηγορείται για το κακούργημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικους που δεν συμπλήρωσαν τα δώδεκα έτη.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται πως ήθελε να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σκέψεις του παρασύροντας δύο ανήλικες μέσα στο δωμάτιό του, όπου αφού τις έβαλε να παρακολουθήσουν ροζ βίντεο από το κινητό του τηλέφωνο στη συνέχεια άρχισε να τις παρενοχλεί.

Σύμφωνα με το ένταλμα προσωρινής κράτησης του δράστη, το οποίο δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 2020. Ο 70χρονος φαίνεται πως κατάφερε να παρασύρει στο δωμάτιο 208 ξενοδοχείου τις δύο ανήλικες ηλικίας 10 και 8 ετών, με την πρόφαση ότι θα τους προσφέρει γλυκίσματα. «Αφού τις οδήγησε στο δωμάτιό του, όπου διαμένει, κλείδωσε την πόρτα, έδειξε σε αυτές βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο στο κινητό του τηλέφωνο και στη συνέχεια έβγαλε όλα του τα ρούχα και έμεινε γυμνός», επισημαίνεται στο ένταλμα προσωρινής κράτησης του Αφγανού.

«Είπε στις ανήλικες να βγάλουν και αυτές τα ρούχα τους και αφού αυτές έβγαλαν το παντελόνι τους, αυτός τις άγγιξε και τις φίλησε στα μάγουλα, στα χέρια, στα πόδια τους, επιδεικνύοντας σε αυτές το μόριό του και τις θώπευσε στα γεννητικά τους όργανα πάνω από το εσώρουχό τους», τονίζεται στο ίδιο έγγραφο.

Οι ανήλικες φαίνεται πως μετά τις συγκεκριμένες πράξεις ανέφεραν σε συγγενικά τους πρόσωπα τι ακριβώς συνέβη και εκείνα κατήγγειλαν τον δράστη στην αστυνομία. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του και της κατάθεσής του στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς τόνισε πως «μπορεί να γνωρίζω το πρόσωπό τους αλλά δεν ξέρω τα ονόματά τους. Δεν μπορώ να ταυτίσω το όνομα με τα πρόσωπα. Αυτό που αναφέρουν τα κορίτσια ότι στις 3/9/2020 ήταν στο δωμάτιό μου και τους έδωσα σοκολάτα, επαναλαμβάνω ότι στο ξενοδοχείο είμαστε τέσσερις οικογένειες στον όροφο και κάθε πρωί οι γονείς του ορόφου μου και του άλλου ορόφου αφήνουν τα παιδιά στο σαλόνι του ξενοδοχείου για να μπορέσουν να ξεκουραστούν». Αρνούμενος τα πάντα υποστήριξε ακόμη πως «κάποιες φορές παιδιά μέχρι και 12 παίζουν στον χώρο αυτό. 

Εγώ ήμουν έξω από το δωμάτιο, μετά κατάλαβα ότι κάποια παιδιά είχαν ανοίξει την πόρτα και ήταν μέσα στο δωμάτιό μου, είχαν πάρει όλα τα γλυκά μου, ήταν περίπου 12 παιδιά τα οποία έβγαλα όλα έξω. Κάποια πήγαν στο σαλόνι, κάποια έφυγαν εντελώς από το σαλόνι. Δύο μέρες πριν με συλλάβουν ήμουν στη Θεσσαλονίκη και πήγα με το τρένο στο καμπ, με σταμάτησαν δύο αδέλφια τα οποία είναι συγγενείς με αυτά τα κορίτσια και μου είπαν αν τους δώσω 2.000 ευρώ θα λύσουμε τις φήμες που ακούγονται για μένα».

Σε άλλο μέρος της ανατριχιαστικής απολογίας του που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr είπε ενώπιον του ανακριτή πως «εκείνη την μέρα ξέχασα να κλειδώσω την πόρτα και έτσι τα παιδιά που έπαιζαν στο σαλόνι έσπρωξαν την πόρτα και μπήκαν μέσα στο δωμάτιο. Όταν άνοιξαν την πόρτα είδαν κάτι χειροποίητα γλυκίσματα επάνω στο τραπέζι και τα πήραν. Δεν μπορούσα να προσκαλέσω τόσα παιδιά μέσα στο δωμάτιό μου. Δεν ξέρω γιατί τα δύο κορίτσια αναφέρουν αυτά τα πράγματα για μένα. Αυτός που με απείλησε δασκάλεψε τα κορίτσια τι να πούνε, είναι παιδιά ότι τους πεις αυτό θα πούνε».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου του κατηγορούμενου

«Μπορεί η σεξουαλική παρενόχληση εν γένει, αλλά και ειδικότερα σε χώρους «λαμπερούς» όπως το θέατρο, ο κινηματογράφος και ο αθλητισμός, αυτές τις μέρες να γίνεται καθημερινά τίτλος ειδήσεων και πρωτοσέλιδα, άλλα οι παράγοντες της ποινικής δικαιοσύνης γνωρίζουν ότι τα εγκλήματα αυτά είναι πάντα επίκαιρα, ενώ η αποδεικτική διαδικασία είναι ιδιαιτέρως δυσχερής για πολλούς λόγους που άπτονται της προσωπικής φύσεως των εγκλημάτων.

Η δικαιοσύνη, λοιπόν, καλείται να προστατεύσει με κάθε τρόπο τη γενετήσια ελευθερία των θυμάτων που συχνά συμπροσβάλλεται με την ανηλικότητα, με το δικαίωμα στην εργασία, με τη θέση του αδυνάτου που συνοδεύει το θύμα, ενώ έχει παράλληλα να αντιμετωπίσει και πλήθος καταγγελιών που γίνονται προσχηματικώς λόγω της ιδιαίτερης φύσης αυτών των αδικημάτων και την αποδεικτική ιδιαιτερότητα», δήλωσε στο protothema.gr ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Θοδωρής Καραγιάννης.

«Στην συγκεκριμένη υπόθεση με μια απλή ανάγνωση του φακέλου καθίσταται σαφές ότι η καταγγελία βρίθει λογικών κενών και αντιθέσεων. Υπάρχουν, λοιπόν σοβαρές ενδείξεις ότι οι ισχυρισμοί του εντολέα μας και η άρνηση της κατηγορίας είναι πραγματικοί και βάσιμοι. Εξάλλου τόσο η βιολογική όσο και η φυσική κατάσταση του κατηγορούμενου ενισχύουν τα παραπάνω επιχειρήματα, ενώ υπάρχουν μάρτυρες οι οποίοι μπορούν να ενισχύσουν τους προρρηθέντες ισχυρισμούς. Δεν είναι λίγες οι φορές, άλλωστε, που αυτές οι καταγγελίες ήταν αποτέλεσμα εκβιασμών ή ακόμη και εκδίκησης ανθρώπων που εκμεταλλεύονται με το χειρότερο τρόπο την κοινωνική ευαισθησία», συνέχισε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Περισσότερα
Δείτε ακόμα