Κοινωνία

Θετικoί οι επιθεωρητές για τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Το νοσοκομείο Κιλκίς αντιμετωπίζει προβλήματα, με σοβαρότερο αυτό της στελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό, ενώ του λείπουν και τεχνικά μέσα.
Παρ’ όλα αυτά …«μένει όρθιο», καταφέρνοντας να λειτουργεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές και προϋποθέσεις, τις οποίες έθεσε γιά την λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων το υπουργείο υγείας, και αποσπώντας από θετικά μέχρι ευμενή σχόλια των ελεγκτικών οργάνων της Πολιτείας.
Τουλάχιστον αυτήν την αίσθηση δημιουργούν δημοσιογραφικές πληροφορίες σχετικές με πρόσφατη αιφνιδιαστική επίσκεψη δυάδας επιθεωρητών του υπουργείου υγείας, γιά έλεγχο της εικόνας και κατάστασης του κορυφαίου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού, στο πλαίσιο της εφαρμοζομένης κυβερνητικής πολιτικής και πρακτικής.
Σύμφωνα με αυτές, οι δύο επιθεωρητές επισκέφθηκαν απροειδοποιήτα χώρους του νοσοκομείου, ενώ κατόπιν ζήτησαν από τον συντονιστή της εφημερείας ιατρό και την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια να προβούν σε προσκλήσεις συγκέντρωσεις όλου του ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα εξωτερικά ιατρεία, το οποίο και ενημέρωσαν γιά τον σκοπό της αιφνιδιαστικής επίσκεψής τους.
Εν συνεχεία επιθεώρησαν χώρους αρκετών κλινικών και εγκαταστάσεων, τις συνθήκες υγιεινής, την διαδικασία διεκπεραίωσης περιστατικών, το επίπεδο τάξης και εξυπηρέτησης καθώς και εφαρμογής των κανονισμών.
Οι ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι επιθεωρητές διατύπωσαν θετικά σχόλια γιά την συνολική εικόνα κατασκευής και λειτουργίας του νοσοκομείου, ενώ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο παροχής υπηρεσιών, παρά τις προαναφερθείσες και επισημανθείσες και από τους ίδιους ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και τεχνικά μέσα.
Επίσης, χαρακτήρισαν ως θετική γιά το νοσοκομείο Κιλκίς και το προσωπικό του την σύγκριση με τις περιπτώσεις άλλων, ακόμη και πολύ μεγαλύτερων δημοσίων νοσοκομείων, όπου τα προβλήματα είναι πολλά και οξύτατα, δυσχεραίνοντας την λειτουργία τους, ενώ δεν λείπουν και περιστατικά προστριβών και εντάσεων με προσωπικό, το οποίο αρνείται την επιθεώρηση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων