Γενικά

Υψηλά στην αξιολόγηση τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27.2.14 στα κεντρικά γραφεία του υπουργείου υγείας συγκέντρωση όλων των διοικητικών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της επικρατείας, παρουσία του υπουργού Αδώνιδος Γεωργιάδη, με κεντρικό θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ειδικής επιτροπής που αξιολόγησε τα νοσοκομεία όλης της χώρας γιά το έτος 2013.
Η αξιολόγηση αφορούσε οικονομικούς δείκτες όπως έσοδα από εισιτήρια, νοσήλια και απογευματινά ιατρεία, μείωση σπατάλης αλλά και λειτουργικούς δείκτες όπως προσέλευση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, χρόνος αναμονής ασθενών, αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων, ποσοστό κάλυψης κλινών, ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας κα.
Με βάση την αξιολόγηση του υπουργείου υγείας το γενικό νοσοκομείο Κιλκίς κατατάχθηκε μέσα στα πέντε καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα του χώρας στην μεσαία κατηγορία (δυναμικότητας 100-250 κλινών) και το αντίστοιχο της Γουμένισσας και αυτό μέσα στα πέντε καλύτερα της χώρας στην δική του κατηγορία (δυναμικότητας μέχρι εκατό κλινών).
Αποτελεί μοναδική περίπτωση στον υγειονομικό χάρτη της χώρας το γεγονός, ότι και τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του ίδιου νομού αξιολογήθηκαν με άριστα.
Ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας συνεχάρησαν τους διοικητές των νοσοκομείων που πρώτευσαν στην αξιολόγηση, μεταξύ αυτών και τον διοικητή Θέμι Ανθρακίδη και τον αναπληρωτή διοικητή Στέλιο Βαμβίνη και τους διαβεβαίωσε ότι η υψηλή αξιολόγηση συνεπάγεται και καλύτερη αντιμετώπιση των ιδρυμάτων από πλευράς υπουργείου.
«Αποτελεί σημαντική επιτυχία το γεγονός, ότι, ενώ έως τα τέλη του 2012, τα στοιχεία και οι λειτουργικοί δείκτες ήταν εξόχως προβληματικά, εν τούτοις μέσω της συστηματικής προσπάθειας όλων των φορέων και υπηρεσιών των ιδρυμάτων μας, η
αξιολόγηση για το έτος 2013 μας καθιστά όχι μόνο βιώσιμους οικονομικά και λειτουργικά αλλά δημιουργεί και προσδοκίες για περαιτέρω αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση του ΓΝ Κιλκίς, που καταλήγει ως εξής: «Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στο νοικοκύρεμα των οικονομικών και στην εξάλειψη της σπατάλης αλλά και στον ανθρώπινο παράγοντα, στους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων που μέσα σε αυτές τις ομολογουμένως δύσκολες συνθήκες, υπερβάλλουν εαυτούς για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πασχόντων συμπολιτών μας.
Το νοσοκομείο Κιλκίς παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε, θα συνεχίσει να λειτουργεί προς όφελος των πολιτών παρέχοντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες υγείας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Παραιτήσου»

Την τιμητική τους είχαν την εβδομάδα που μας πέρασε στον πολιτικό «στίβο» του νομού μας η απαίτηση παραιτήσεων. Εν αρχή […]