Πολιτική

Νοσοκομείο, οδικό δίκτυο και ανεργία τα προβλήματα από της απαντήσεις πολιτών στην έρευνα

Εντυπωσιακά στοιχεία προκύπτουν από απαντήσεις πολιτών σε ερωτηματολόγιο της ΝΕ/ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Εντυπωσιακά στοιχεία προέκυψαν από τις απαντήσεις πολιτών του νομού στο ερωτηματολόγιο, το οποίο είχε θέσει υπ’ όψιν τους η νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων των νέων γραφείων της.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

« … Από τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ συνάγεται το συμπέρασμα, ότι το θέμα, που απασχολεί περισσότερο τους πολίτες, είναι εκείνο της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ένας στους τρεις ιεραρχεί το πρόβλημα του νοσοκομείου Κιλκίς ως το βασικότερο του νομού(32,6), ενώ αντίστοιχο ποσοστό(30,1) προκρίνει ως κυριότερη προτεραιότητα την δημιουργία νέου νοσοκομείου.

Παράλληλα, παιδεία(24,8) και υγεία (23,4)είναι οι δύο τομείς που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μεταξύ των ερωτηθέντων.

Σημαντικό ρόλο, επίσης, φαίνεται να παίζει η κατάσταση του οδικού δικτύου(15,6) και του συναφούς ζητήματος των συγκοινωνιών(5,0), με την πρόταση γιά προαστιακό σιδηρόδρομο αλλά και γιά ποδηλατόδρομο, να προέρχεται αθροιστικά από ένα 21,0.

Τρίτο κατά σειρά πρόβλημα η ανεργία(13,5), που πρέπει να ιδωθεί σε συνδυασμό με τα θέματα τόσο του τουρισμού(8,5) όσο και του δημογραφικού(7,8). Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ενδιαφέρον γιά την παιδεία και την εκπαίδευση που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά και για τα αγροτικά που ακολουθούν, ένα μεγάλο μέρος των όσων προτείνουν οι πολίτες αφορούν τρόπους αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων (επιμόρφωση ενηλίκων, αγροτουρισμός, ΤΕΙ οινοποιίας, κοινωνικό φροντιστήριο). Το σύνολο αυτής της δέσμης προτάσεων ξεπερνά το 46% των ερωτηθέντων.

Με τα παραπάνω συνδέονται και τα βασικά πλεονεκτήματα του νομού, που είναι κυρίως η ύπαρξη της βιομηχανικής περιοχής (26,1) και η γεωγραφική του θέση (19,6).

Οι πολίτες του Κιλκίς, δηλαδή, φαίνεται να έχουν συνείδηση τόσο αυτών των δύο πλεονεκτημάτων, όσο και των υπόλοιπων δυνατών σημείων της περιοχής (χαμηλή εγκληματικότητα, κόστος ζωής, φυσικές ομορφιές, κλίμα), τα οποία αξιολογούν περίπου σε παρεμφερή ποσοστά.

Έτσι, προτείνουν μία σειρά από υποδομές, ώστε αυτά τα πλεονεκτήματα να μπορούν να γίνουν εκμεταλλεύσιμα και να αναδειχθούν.

Έχοντας πλέον καθαρή εικόνα, παίρνοντας τα μηνύματα από τις απαντήσεις που έδωσε ο κόσμος, ως νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, θα «παλέψουμε» με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε μέσα από τις παρεμβάσεις και προτάσεις μας, να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της ζωής των Κιλκισιωτών και να συμβάλουμε στο να αλλάξουμε τον νομό μας προς το καλύτερο».

                ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΙΛΚΙΣ
Ποια θεωρείτε τα βασικά προβλήματα του Κιλκίς;
Νοσοκομείο 32,6%
Οδικό δίκτυο 15,6%
Ανεργία 13,5%
Άναρχη δόμηση 12,8%
Τουρισμός 8,5%
Δημογραφικό 7,8%
Συγκοινωνίες 5,0%
Έλλειψη κοινόχρηστων χώρων 2,8%
Πολιτιστικά δρώμενα 1,4%
Τι θα προτείνατε; 
Νέο νοσοκομείο 30,1%
Προαστιακός 15,0%
Επιμόρφωση τεχνολογική ενηλίκων 12,8%
Αγροτουρισμός 12,0%
ΤΕΙ Οινοποιίας 11,3%
Κοινωνικό φροντιστήριο 10,5%
Ποδηλατόδρομος 6,0%
Άλλο: 1,5%
Λέσχη βιβλίου 0,8%
Ποια τα βασικά πλεονεκτήματα του νομού;
Βιομηχανική ζώνη 26,1%
Γεωγραφική θέση 19,6%
Xαμηλή εγκληματικότητα 16,7%
Κόστος ζωής 14,5%
Φυσικές ομορφιές 10,1%
Kλίμα` 9,4%
Αρχαιολογικά ευρήματα 3,6%
Ποιοι τομείς σας ενδιαφέρουν περισσότερο;
Παιδεία 24,8%
Υγεία 23,4%
Αγροτικά 16,8%
Περιβάλλον 8,0%
Νεολαία 8,0%
Επιχειρηματικότητα 8,0%
Πολιτισμός 6,6%
Ενέργεια 4,4%

 

Περισσότερα

Γ.Φραγγίδης: «Η έλλειψη σε αναισθησιολόγους «παραλύει» το νοσοκομείο Παπανικολάου και ειδικότερα την Καρδιοθωρακοχειρουργική»

Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη κατέθεσαν σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς και υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος […]

Δείτε ακόμα