Πολιτική

ΝΟΔΕ / ΝΔ – Ν.Ε.ΠΑΣΟΚ δήμαρχος Παιονίας κατά του διοικητή 4ης Υ.Π.Ε.

«Κόκκινο πανί» και γιά την …«γαλάζια» νομαρχιακή διοικούσα επιτροπή Κιλκίς της ΝΔ αποτελεί ο διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) Θρασύβουλος Βεντούρης εξ αιτίας της εμμονής του να απαξιώνει τα δύο νοσοκομειακά ιδρύματα του νομού, σε πείσμα και των επισήμων δεσμεύσεων της επίσημης Πολιτείας γιά αναβάθμισή τους.
Γιά το θέμα η ΝΟΔΕ/ΝΔ απέστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, με το οποίο εξαπολύοντας «μύδρους» κατά του κ. Βεντούρη, ζητεί την παρέμβασή της για την θετική γιά τον νομό διευθέτηση του ανακύψαντος ζητήματος.
Στο έγγραφο, το οποίο υπογράφει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ/ΝΔ Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, αναφέρονται τα εξής:

«Όχι κλείσιμο-υποβάθμιση»
«Έξη μήνες έχουν περάσει από την επίσκεψη του τότε υπουργού υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς.
Νωπές οι μνήμες από τον επιτόπιο έλεγχο των δομών υγείας του νομού. Νωπές ακόμα και οι δεσμεύσεις για αναβάθμιση των δύο νοσοκομείων του νομού μας.
Και ξαφνικά οι λέξεις “κλείσιμο” και “υποβάθμιση” επανήλθαν στο προσκήνιο από τα χείλη του κ. Βεντούρη, διοικητή της 4ης Υ.Π.Ε.
Παρακολουθούμε καθημερινώς δια του Τύπου άστοχες ή (άραγε επιμελώς στοχευμένες;) δηλώσεις ανευθυνότητας του κ. Βεντούρη για το “τις πταίει” ενώ το πραγματικό ζήτημα είναι αλλού.
Στον νευραλγικό τομέα της υγείας δεν θα έπρεπε να παίζονται μικροπολιτικά προσωπικά «παιχνίδια». Στην οποιαδήποτε υποτιθέμενη νομή της εξουσίας ας εξαιρεθεί επί τέλους η υγεία.
Ένα τεράστιο «ΓΙΑΤΙ» πλανάται στις κοινωνίες Παιονίας και Κιλκίς . Ένα «ΓΙΑΤΙ», που μένει αναπάντητο στο βωμό της μετάθεσης ευθυνών .
Η υγεία δεν είναι πολυτέλεια να περικόπτεται!
Επί τέλους ακούστε τη βάση!
Επί τέλους ακούστε τους φορείς στην κραυγή αγωνίας που σας απευθύνουν! Αυτοί ξέρουν την αναγκαιότητα καλύτερα από καθέναν μεγαλοσχήμονα τεχνοκράτη που τον ενδιαφέρουν μόνον αριθμοί και προϋπολογισμοί.
ΟΧΙ στο κλείσιμο του νοσοκομείου Γουμένισσας
ΟΧΙ στην υποβάθμιση του νοσοκομείου Κιλκίς
Παρακαλείσθε αμέσως για τα καθ’ υμάς».

Μένεα πνέουν στην νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ κατά του διοικητή της τέταρτης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) Θρασύβουλου Βεντούρη, τον οποίο στηλιτεύουν γιά απαξιωτική στάση του έναντι των δύο νοσοκομείων του νομού και ζητούν την παραίτησή του.

Σε σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο γραμματέας της ΝΕ/ΠΑΣΟΚ Σταμάτης Παπουλίδης, αναφέρονται τα εξής:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας αναταραχής στον τομέα υγείας του νομού μας. Η στάση του διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ κ. Θρασύβουλου Βεντούρη, ο οποίος  απρόκλητα και εντελώς αναιτιολόγητα επιτίθεται και απαξιώνει τους εργαζομένους και την διοίκηση των νοσοκομείων μας, κάθε άλλο παρά ευνοεί τη απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των  δομών υγείας του νομού μας.

Αντιπροσωπεία στελεχών του κόμματος αποτελούμενη από το μέλος της κεντρικής επιτροπής ΠΑΣΟΚ και πρώην βουλευτή Κιλκίς Γιώργο Φραγγίδη, τον συντονιστή της περιφερειακής επιτροπής Κ. Μακεδονίας Χρόνη Μακρίδη και τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής Κιλκίς, Σταμάτη Παπουλίδη,  επισκέφθηκαν επανειλημμένως τον κ. διοικητή 4ης υγειονομικής περιφέρειας σε μια προσπάθεια προώθησης των ζητημάτων που άπτονται της υγείας στο νομό Κιλκίς. Ωστόσο με υπαιτιότητα του ιδίου οι συζητήσεις  διεκόπησαν με απώτερο σκοπό να μην υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς για μιάν ακόμη φορά ο κ. Βεντούρης  απέδειξε ότι οι δεσμεύσεις τις οποίες ο ίδιος ανέλαβε και μάλιστα ενώπιον του τότε υπουργού υγείας  Άδωνι Γεωργιάδη κατά την επίσκεψη του στο νομό μας, δεν ήταν τίποτε παραπάνω από μια κίνηση εντυπωσιασμού και όχι ουσιαστική δέσμευσης.

Αντί ο κ. διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ.  να ασχοληθεί με την επίλυση ζητημάτων όπως η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, εκείνος εισηγείται το κλείσιμο του νοσοκομείου Γουμένισσας και την περαιτέρω υποβάθμιση του νοσοκομείου Κιλκίς.

Τα νοσοκομεία του νομού μας , σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές, κατατάχθηκαν με βάση τα κριτήρια αξιολόγησης του υπουργείου υγείας για το έτος 2013 ανάμεσα στα πέντε καλύτερα της κατηγορίας τους.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία οφείλεται αποκλειστικώς στις προσπάθειες των ιατρών, των εργαζομένων  και της διοίκησης των νοσοκομείων του νομού μας και σε κανέναν άλλο.

Τα αποτελέσματα των προσπαθειών αυτών οφείλει ο κ. Βεντούρης να τα σεβαστεί , κατανέμοντας τουλάχιστον δίκαια τους υλικούς και ανθρώπινους πόρους τους οποίους ο ίδιος διαχειρίζεται.

Εμείς ως Ν.Ε. Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, διαμηνύουμε ότι θα είμαστε απέναντι  σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης των νοσοκομείων του νομού μας.

Δεν έχουμε καμμιά διάθεση να απολογούμαστε στους πολίτες του νομού Κιλκίς για τις λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες του διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ .

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για τη διατήρηση όλων των υφιστάμενων δομών υγείας του νομού μας και παλεύουμε με την τοπική κοινωνία για την αναβάθμιση τους.

Καταδικάζουμε την πολιτική του κ. Βεντούρη και τον καλούμε να τηρήσει τις δεσμεύσεις που ο ίδιος ανέλαβε ενώπιον του υπουργού και  έναντι των πολιτών του Κιλκίς δημοσίως , άλλως αν κρίνει ότι δεν δύναται, να παραιτηθεί».

Παρέμβαση και της νέας δημοτικής αρχής Παιονίας γιά την στάση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ

Εντείνονται στον δήμο Παιονίας οι αντιδράσεις γιά την στάση, που κρατεί ο διοικητής της 4ης υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) Θρασύβουλος Βεντούρης απέναντι στο γενικό νοσοκομείο-κέντρο υγείας Γουμένισσας, που δημιουργεί την αίσθηση ότι επιθυμεί την πλήρη υποβαθμισή του, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις των δύο πρώην υπουργών υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδο.
Στο θέμα παρενέβη και η νέα δημοτική αρχή Παιονίας, με επιστολή της προς την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, στην οποία παραθέτει όλες τις πτυχές του θέματος και μεταφέρει την καθολική απαίτηση αρχών και φορέων της περιοχής (περίπου πενήντα) όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να αναβαθμισθεί το εν λόγω ιστορικό νοσηλευτικό ίδρυμα.
Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον υπουργό Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη ο δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης αναφέρει τα εξής:
«Κύριε υπουργέ,
Στον δήμο Παιονίας, στην ιστορική έδρα της Γουμένισσας, ιδρύθηκε το 1928 και λειτουργεί από το 1936 το γενικό νοσοκομείο της πόλης, που καλύπτει υγειονομικώς με την σημερινή του μορφή 30.000 κατοίκους.
Οι λόγοι ύπαρξης και λειτουργίας του είναι προφανείς:
– Ακριτική περιοχή, εθνικώς ευαίσθητη.
– Άριστες εγκαταστάσεις και υποδομές (επένδυση του 2007 432.000 ευρώ).
-Περιοχή με υψηλό ποσοστό ανεργίας.
– Είναι στην κορυφή ως προς τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά «Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας-έκδοση Αθήνα Δεκέμβριος 2012».
– Κατατάχθηκε στα πέντε πρώτα πανελλαδικά, που πληρούν τις προϋποθέσεις του 2011, μετά από τις προδιαγραφές που έθεσε το Υπουργείο Υγείας.
Στο πρόσφατο παρελθόν, σε επίσκεψη του ο τότε υπουργός υγείας κ. Λοβέρδος, δεσμεύθηκε για τη συνέχιση λειτουργίας του Γ.Ν.-Κ.Υ. της Γουμένισσας και εξέφρασε θετική άποψη για το ίδρυμα.
Επίσης ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε επίσκεψή του στην πόλη της Γουμένισσας, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρη και υπηρεσιακούς παράγοντες, δέχθηκε την πρόταση για την μετατροπή δέκα κλινών ήτοι πέντε από την παθολογική κλινική και πέντε από τη χειρουργική, ως κλίνες χρονίων παθήσεων.
Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας μεταρρύθμισης είναι να μη χρειάζεται επί πλέον προσωπικό οι δε χώροι υπάρχουν και είναι κατάλληλοι και έτοιμοι, τα δε έσοδα του Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας θα αυξηθούν, η τοπική κοινωνία θα «ανασάνει» σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και θα ενισχυθεί, με ταυτόχρονη αποσυμφόρηση των μεγαλύτερων νοσοκομείων του Κιλκίς και των Γιαννιτσών.
Η παραπάνω πρόταση διατυπώθηκε στην σύσκεψη, που συγκάλεσε η δημοτική κοινότητα Γουμένισσας και ήταν παρόντες, εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη, οι τρεις βουλευτές της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, ο δήμαρχος Παιονίας, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου, το σωματείο των εργαζομένων σε αυτό, ο διοικητής και οπ αναπληρωτής διοικητής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας, της οποίας θέμα ήταν «Το παρόν και το μέλλον του νοσοκομείου – κέντρου υγείας, στο ενοποιημένο νοσοκομείο Κιλκίς- φορέας Γουμένισσας».
Έκτοτε, με επισκέψεις θεσμικών παραγόντων, του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. – Κ.Υ., των βουλευτών της περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς κ.α., στον κ. Βεντούρη, ζητήθηκε να σταλούν αναισθησιολόγος, παιδίατρος και ακτινολόγος, σύμφωνα με την προϋπάρχουσα δέσμευση του κ. Υπουργού.
Αντ’ αυτών, ο κ. Βεντούρης, ανατρέποντας την πολιτική του Υπουργείου υγείας, και την δέσμευση του πρώην υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, εισηγείται τη μετατροπή του ιδρύματος στο σύνολό του, σε χρονίων παθήσεων (δηλαδή και οι σαράντα κλίνες).
Εξαντλείται πλέον η υπομονή των θεσμικών παραγόντων, των εργαζομένων, φορέων του δήμου και των κατοίκων.
Εάν δε δοθεί λύση, όπως αυτή που δεσμεύτηκε στην επίσκεψή του ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, παρόντος του κ. Βεντούρη, οι σκέψεις μας είναι να προβούμε σε δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, με απρόβλεπτες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.
Είναι ανεπίτρεπτο η Πολιτεία, το υπουργείο και ο αρμόδιος υπουργός να δέχεται τις προσωπικές πολιτικές του κ. Βεντούρη προκειμένου να δικαιολογήσει τη θέση του.
Αν δε μπορεί να υλοποιήσει αυτά που θέλουν οι πολιτικοί του προϊστάμενοι, να παραιτηθεί.
Διαφορετικά , θα επωμισθεί την ευθύνη για όποιο κόστος προκύψει από τις κινητοποιήσεις στις οποίες θα προβούν θεσμικοί, φορείς και οι κάτοικοι της Παιονίας, διότι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το νοσοκομείο-κέντρο υγείας είναι απαραίτητο είναι εθνικής σημασίας (FYROM στα βόρεια).
Εκφράζουν τις παραπάνω θέσεις οι κάτωθι φορείς:
Ιερά Μητρόπολη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου.
Πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Πολυκάστρου
Πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Γουμένισσας
Πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Αξιούπολης
Πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Ευρωπού
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγίου Πέτρου
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αξιοχωρίου
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Άσπρου
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Βαφειοχωρίου
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Γοργόπης
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ειδομένης
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ειρηνικού
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ευζώνων
Εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας Κορώνας
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λιβαδίων
Εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας Λιμνοτόπου
Εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας Μεσιάς
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μικρού Δάσους
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πευκοδάσους
Εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας Πλαγίων
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ποντοηράκλειας
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Ρυζίων
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Σκρα
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Τούμπας
Εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας Φανού
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Κάρπης
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Γρίβας
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πενταλόφου-Ομαλού
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Φιλυριάς-Γερακώνα
Εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας Καστανερής
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Στάθη
Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Πολυπέτρου
Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν. –Κ.Υ. Γουμένισσας
Εμπορικός σύλλογος
Πολιτιστικός σύλλογος «Παίονες»
Πολιτιστικός σύλλογος Κάρπης
Πολιτιστικός σύλλογος «Αγιος Τρύφων»
Πολιτιστικός σύλλογος «Διογένης ο Συνωπεύς»
Πολιτιστικός σύλλογος Γρίβας
Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας
Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων λυκείου Γουμένισσας
Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων γυμνασίου Γουμένισσας
Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων 1ου δημοτικού σχολείου Γουμένισσας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]