Πολιτική

ΝΟΔΕ/ΝΔ Κιλκίς: “Δίνουμε όλοι ενωμένοι, πάνδημη απάντηση στην πανδημία”

Σε εμπόλεμη κατάσταση – και ενώ ο Μάρτιος του 2020 μας χαιρετά – συνεχίζει να βρίσκεται η χώρα και η παγκόσμια κοινότητα αντιμέτωπη με έναν αόρατο εχθρό ο οποίος σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του.
“Δίνουμε όλοι ενωμένοι, πάνδημη απάντηση στην πανδημία”
Στη δίνη λοιπόν του πολέμου και ενώ οι γραμμές αμύνης μας συνεχίζουν να μάχονται για την σωτηρία και την ευεξία του ανθρώπου ανά την υφήλιο ο νους και η φρόνηση όλων είναι πως θα οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και θα αντιμετωπίσουμε με σχέδιο και προγραμματισμό την λαίλαπα που ακούει στο όνομα covid-19 (κορωνοϊός).

Με μοναδική σκέψη την εύρεση φαρμάκου για την ίαση της ανθρωπότητας από τον κίνδυνο του φονικού ιού καθώς και την ανακάλυψη ενός εμβολίου προστασίας από τον covid-19 κάποιοι μεμψίμοιροι και ανεύθυνοι συνάμα ασχολούνται όχι με το να στρέφουν τις κάνες των “όπλων” τους προς τον “εχθρό” αλλά “πυροβολούν” προς φίλιες δυνάμεις.

Η τακτική αυτή αν μη τι άλλο προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί παρελκυστική πολιτική πρακτική που δεν συνάδει με την λογική και την συγκυρία. Και μόνο τροχοπέδη αποτελούν στην προσπάθεια των ηρώων γιατρών και νοσηλευτών που τούτη την ώρα δίνουν κάθε ικμάδα του εαυτού τους για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την σωτηρία της καθεμιάς και του καθένα μας.

Και για να κάνουμε την αποκάλυψη μη μιλώντας αόριστα γιατί η ειλικρίνεια είναι ευεργετική όταν λέγεται και δεν κρύβεται ούτε πολύ περισσότερο διαστρεβλώνεται. Ο ειλικρινής άνθρωπος πάντοτε στο τέλος κερδίζει όσο σκληρή ή όχι είναι.

Παρακολουθούμε λοιπόν το μπαράζ δημοσιευμάτων και εκθέσεων ιδεών (που ευτυχώς δεν προσελκύουν κανέναν νοήμων άνθρωπο τούτες τις ώρες) που εν μέσω κρίσης, επί σχεδόν καθημερινής βάσεως, παράγουν οι πολιτικοί και τα στελέχη της πιο επικίνδυνης και ανερμάτιστης παρέας που νόμιζε ότι κυβερνούσε τον τόπο επί πενταετία (ΣΥΡΙΖΑ), να επιδίδονται σε επιθέσεις για θέματα που άπτονται του ευαίσθητου τομέα της υγείας (δημόσιας υγείας εν προκειμένω).

Τις ώρες του τιτάνιου αγώνα όλης της κοινωνίας κατά του κορωναϊού βρήκαν τα ξεφτέρια της πρώτης φοράς αριστεράς να βάλουν κατά της υγείας (;) είναι το ερώτημα κάθε πολίτη ο οποίος μένοντας σπίτι βλέπει και παρακολουθεί με σκωπτικό ύφος και θυμηδία την γύμνια και την πενία επιχειρημάτων και θέσεων (καλό ασφαλώς αυτό κακό για τα ξεφτέρια που δυστυχώς για εσάς και πάλι βρήκατε ξέρα με το σαπιοκάραβο σας) των “φωστήρων” της αριστερής αυταπάτης, της δημιουργικής ασάφειας (εφεύρεση του στενού πυρήνα της παρέας Τσίπρα που τεχνηέντως πέρασαν στον Γιάνη με ένα ν Βαρουφάκη) και της απόλυτης αποτυχίας (πολιτικής).

Την ώρα που η πλάση κυριολεκτικά φλέγεται κατέβασε η “κουρούπα” (κατά αείμνηστη Μαλβίνα) των ψευτο-κουλτουριάρηδων και των ανοιχτών οριζόντων (τρομάρα τους) διάφορες ανόητες σκέψεις, ιδέες και απόψεις που όλες είναι εναντίον των λειτουργών και του θέματος που ακούει στο όνομα ΥΓΕΙΑ.

Όμως επειδή ως σήμερα εμείς αλλά και η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας μας είμαστε διακείμενοι στους τέως κυβερνώντες με ευγένεια και με κατανόηση κρίμα γιατί οι περί ου ο λόγος κύριοι/ιες εξέλαβαν κατά τρόπο λανθασμένο την στάση μας θεωρώντας την ως αδυναμία.

Και επειδή εμείς δεν θέλουμε να κομματικοποιήσουμε την δημόσια ζωή και δη τον σημαντικότερο όλων τομέα αυτόν της υγείας δεν θα υπεισέλθουμε και δεν θα “πέσουμε” στο επίπεδο των “χαμένων” (εκλογικές ήττες τετράκις φορές μόλις σε διάστημα ενάμιση μήνα το 2019 τους θυμίζουμε εάν έπαθαν πολιτική αμνησία από τις καρπαζιές που τους έριξε ο ελληνικός λαός την κάλπη). Απλώς θα τους απαντήσουμε με τη σοφή ρήση στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλούν για σχοινί.

Μία μόνο σημείωση θα κάνουμε τονίζοντας και θυμίζοντας τις μέρες που στον νομό μας διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς ήταν ο “σύντροφος” πολιτικά του αλησμόνητου (από τις καθημερινές επιθεωρήσεις του στο γυαλί της τηλεόρασης) υπουργού Π.Πολλάκη (καημένη Ελλάδα ποιος κρατούσε τα ηνία αυτού του νευραλγικού Υπουργείου) Θ.Ρεβενάκης. Τον οποίο κρατούμε στην μνήμη μας όχι από την ενάσκηση των καθηκόντων του αλλά από την άριστη χρήση του πληκτρολογίου και του σερφαρίσματος στα κάθε λογής κοινωνικά δίκτυα για να καθυβρίζει τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και γενικότερα κάθε τι που αφορά την παράταξη της ΝΔ.

Ο οποίος εν ολίγοις φεύγοντας και αδειάζοντας την γωνιά όπως λέγεται στην καθομιλουμένη δεν είχε εξασφαλίσει ούτε τη διατροφή των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς που έμελλε να τον έχει για κάποιο χρονικό διάστημα (δυστυχώς) στην θέση του επικεφαλής ως Διοικητή του.

Και επειδή ένα ακόμη λαϊκό ρητό είναι σοφό κύριοι/ιες εκπρόσωποι της αυταπάτης (εν Κιλκίς) μην ξύνεσθε στην γκλίτσα του τσομπάνη γιατί δεν συμφέρει κανέναν για τα έργα και τις ημέρες των αρεστών διορισμένων σας στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης. Απλώς έχουσιν γνώσιν οι φύλακες. Και επειδή στόχος όλων μας πρέπει να είναι ένα ευοίωνο και ανάλογο του παρελθόντος μέλλον για το Νοσοκομείο Κιλκίς (που δικαίως χαρακτηριζόταν παλαιότερα ως στολίδι σε επίπεδο Β.Ελλάδος) καλούμε άπαντες σε συνεργασία και ενότητα ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βάλουμε ένα λιθαράκι για να πάμε τον ιερό αυτό χώρο (όπως εκ του ρόλου του είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα) μπροστά.

Ας αφήσουμε τα φληναφήματα και τις “κορώνες” στην μετά τον κορωνοϊό εποχή. Θα έχουμε χρόνο πολύ και ικανό για κριτική και αντιπολίτευση. Τώρα είναι η ώρα της μάχης και στον πόλεμο κανείς δεν περισσεύει γιατί ένας είναι ο στόχος, κοινός και μοναδικός, η ανάσχεση του αντιπάλου. Και δεν χωρά επ΄ αυτού ουδεμία αμφισβήτηση και διαφορετικότητα.

Όλοι από την πλευρά μας έχουμε να δώσουμε και να προσφέρουμε στο πεδίο της μάχης. Ενότητα και υπομονή και στο τέλος θα τα καταφέρουμε και θα νικήσουμε όπως έπραξαν στο πέρας των 200 (-ενός έτους) χρόνων από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους οι ένδοξοι ήρωες πρόγονοι μας. Ενθυμούμενοι τα ακριβή και πέρα ως πέρα εύστοχα λόγια του Πρωθυπουργού ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ προ λίγων ημερών όταν στην κατακλείδα διαγγέλματος του ανέφερε:
… Δίνουμε όλοι ενωμένοι, πάνδημη απάντηση στην πανδημία

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]